Vettel demantira glasine o odlasku iz Ferrarija

vettel singapur

Sebastian Vettel se ponovno našao u jeku špekulacija kako uskoro napušta Scuderiju Ferrari, ali Nijemac izričito demantira glasine.

Nakon VN Monaka, započele su glasine više svjetskih F1 portala kako Vettel ne misli još dugo ostati u sportu. Jedan od razloga je nekonzistentna forma Ferrarija i sve veći pritisak od mladog momčadskog kolege Charlesa Leclerca.

“Ne namjeravam stati s Formulom 1. Još se uvijek jako zabavljam i mislim da imam ponešto za pokazati u Ferrariju”, kazao je Vettel za njemački Auto Bild.

“Dat ćemo sve od sebe za preokret još ove sezone, a mislim da bi trebali započeti od VN Kanade”, napominje.

Vettelov je san osvojiti naslov dok je u Scuderiji jer to mu je dječački san. Iako situacija zasad izgleda na rubu mogućnosti, Vettel misli da bi ga pristup utrku-po-utrku mogao spasiti.

“Imamo dobar bolid, samo ga moramo bolje upoznati. Ove nam je sezone teže pronaći najbolji način da ga iskoristimo s novim gumama. Učimo svaki dan i s tim znanjem poboljšavamo izradu bolida za narednu sezonu.”, objašnjava Seb.

“Kanada je utrka kojoj se vozači raduju. Prošle smo godine osvojili Pole i pobijediti utrku, 40 godina nakon pobjede Gillesa Villenueva, po kome staza nosi ime. Dat ću sve od sebe za dobar rezultat ovog vikenda”, zaključio je četverostruki prvak.