Max Verstappen vjeruje kako su Red Bullove šanse za osvajanje naslova potopljene zbog Renaltova snagovnog deficita.

Iako je Max pobjednik VN Austrije na kojoj je motor vjerojatno najbitnija stavka, rezultat je splet nesretnih okolnosti konkurenata. Mercedesova odustajanja oba bolida i kazna na startu za Vettela je bilo dovoljno za prvo slavlje domaće momčadi.

Renaultov zaostatak za Mercedesima i Ferrarijima je veliki kamen spoticanja i problem za austrijsku momčad koja navodno ima najbolju šasiju.

“Mislim da imamo najbolji bolid i da bi s Mercedesovim ili Ferrarijim motorom bili najbolja momčad. Uvjeren sam da nas ne bi ni vidjeli u utrci”, govori Verstappen.

“Imamo premalu brzinu na pravcu i to je velik problem. Otkad su Ferrari i Mercedes dobili zadnje poboljšanje na motoru, deficit je postao ekstreman”, dodaje.

“Mislim da je sve bilo jasno u Silverstonu. Izgledalo je kao da smo različite kategorije koliko je Red Bull bio spor na ravnom”, objašnajva.

Nizozemac misli da bi u Red Bullu ponovno mogli biti u problemima na njemačkom Hockenheimu.

“Staza ima osam zavoja i puno ravnih dijelova između”, govori Max o Hockenheimu.

“Mislim da možemo ostvariti dobar rezultat s incidentima u utrci i izlaskom sigurnosnog auta, ali inače će biti jako teško”, govori.

“Mislim da su naše najbolje šanse u Mađarskoj, Singapuru i možda Meksiku. Na svim ostalim stazama gubimo 6-7 desetinki po krugu zbog motora”, zaključio je Mad Max.