Max Verstappen je zadovoljan novim i uzbudljivim partnerstvom Red Bulla i Honde. Vjeruje da se nema razloga za brinuti se oko kvalitete motora.

Red Bull ove godine u juniorskoj momčadi ima Hondine motore i pokazuju jasan napredak od problematične ere s McLarenom. Partnerstvo s Red Bullom je za japanske proizvođače najbolja prilika za dolazak u vrh poretka.

Verstappen je vezan ugovorom do kraja sezone 2020. za Red Bull, a nakon službene potvrde tvrdi kako imaju vjeru u Hondin uspjeh.

“S obzirom na pokazane performanse ove godine i učinjeni napredak, a naročito u Kanadi, mislim da stvari izgledaju vrlo dobro. Nastavljaju s razvojem i dobro upravljaju ljudskim resursima”, kazao je Verstappen novinarima u Francuskoj.

“Vjerujem i u momčadsku odluku da su potpisali dobar ugovor. Također je vrlo uzbudljivo jer ćemo sada kao Red Bull raditi s Hondom, tako da će biti specijalno dizajnirana za naš bolid, a to je jako dobro”, dodaje mladi Nizozemac.

Verstappen je već bio u posjeti Hondinoj tvornici u Sakuri.

“Izgledalo je vrlo dobro. Bilo je lijepo prošetati se po njoj i primjetiti razliku između njihove i Renaultova postrojenja. Mislim da je poprilično impresivno vidjeti kako su razvili pogon, dyno i ostale stvari. Izgledalo je jako učinkovito”, zaključio je Verstappen.

Iako drži visoku nadu u Hondine motore za iduću sezonu, isključivo je usredotočen na nastavak aktualne.