Max Verstappen tvrdi kako u trkaćem svijetu nitko ne priča o smrti jer je nužno prihvatiti rizike koji dolaze s tom sportskom aktivnošću.

20-godišnji Nizozemac je igrom okolnosti odvozio prvi slobodni trening u F1 karijeri kobnog vikenda kad je na VN Japana 2014. u Suzuki stradao Jules Bianchi.

“Jako se dobro sjećam tog vikenda. Još i danas osjećam gorko-sladak okus. Nismo se poznavali jer je bio nešto stariji od mene pa se nismo prije susreli”.

“Bilo je tragično. Istog sam trenutka znao da nije dobro po udarcu u traktor. Užasno je to što se dogodilo, ali u ovom sportu uvijek postoji rizik”.

“Već sam vidio da netko umire na stazi 2009. godine u kartingu. Pri reanimaciji sam znao da je jako loše. Nakon par sati, stigla je potvrda”.

“To nisu lijepe stvari, ali jednostavno, moraš nastaviti i ne prepasti se sporta. Ako se bojiš, ne možeš izvlačiti sve iz sebe. U svijetu utrka, nitko ne priča o smrti”.

Od promocije iz juniorskog Toro Rossa u Red Bull, Max rapidno napreduje. Osim što je pobijedio u debitantnskoj utrci, dosad je osvojio tri GP pobjede i osam postolja. Također se vrlo dobro slaže sa starijim kolegom Danielom Ricciardom.

ricciardo verstappen

“Neobično je biti u ovako dobrom odnosu s momčadskim kolegom. Normalno bi bilo da svatko ide po svom, ali mi se vrlo dobro slažemo. Mislim da se ovakva prijateljstva rijetko viđaju u F1”.

“Kad već o tome pričam, želio bih dodati da se ne viđamo u slobodno vrijeme, ali na stazi i u radnoj okolini smo jako dobri prijatelji i međusobno se poštujemo”.

Dvojac je bio na iskušenju nakon VN Mađarske 2017 kada je Verstappen probušio Ricciardu hladnjak i izbacio ga iz utrke. Tada smo vidjeli i osjetili tenziju Daniela spram Maxa, ali je sve brzo izglađeno. Max se po završetku ispričao iskusnijem kolegi.

“U potpunosti razumijem zašto se Daniel naljutio. U žaru borbe se emocije rabuktaju, ali nakon što se smirio, smijali smo se incidentu. Tako bi isto bilo i da se dogodilo suprotno”.

“Sigurno ne bi bilo normalno da je ostao hladan nakon incidenta, naročito kad smo imali priliku za jak rezultat. Ne vozimo da bismo skupljali bodove, već pobijeđivali utrke!”, zaključio je Max.