Max Verstappen kaže da je žestoka obrambena vožnja Charlesa Leclerca na VN Velike Britanije jasan znak kako Ferrarijev vozač još osjeća rane od VN Austrije prije dva tjedna.

Verstappen i Leclerc su oživili utrku u legendarnom Silverstonu s fantastičnom borbom za treću poziciju. Vidjeli smo tu nekoliko uzbudljivih borbi kotač-uz-kotač, a i strast za utrkivanjem koju mladi šampioni unose u sport.

U Austriji je Max kontroverzno prestigao Charlesa u završnici utrke, ali mu Leclerc sada nije ostao dužan. Nije se ustručavao tjerati Maxa do same granice staze, pa čak ni van nje.

Borbe nije nedostajalo ni u boksu

Stoga je Max uputio komentar o tvrdom stavu kojeg je zauzeo Charles: “Nemam problema s time što je bio tvrd i žestok jer vjerujem da postoji razlog za to”, kaže Max.

“Mislim da je još malo tužan zbog Austrije jer se zaista branio jako žestoko. Meni je to ok, sasvim mi odgovara”, objašnjava Max čije su nade za podij potopljene Vettelovim torpediranjem.

“Nisam želio previše riskirati i oštetiti auto jer sam znao da smo malo brži. Trebali smo samo sačekati pravi trenutak i odraditi dobru timsku strategiju. Mislim da smo sve dobro napravili i da bi ostvarili dobar rezultat”, objašnjava.

Verstappen navodi kako je borba s Leclercom dugo potrajala radi Ferrarijeve brzine na pravcu. “Imali su dovoljnu maksimalnu brzinu da ostanu ispred nas, dok nisam dobro napunio bateriju. Morao sam samo čekati dobru priliku”.

Usprkos bliskim kontaktima i širenjima putanje van staze, FIA-ini suci se nisu htjeli petljati u sukob mladih titana. Na upit nada li se da će ih suci i ubuduće pustiti da se ovako bore, Max je odgovorio: “To bi bilo dobro. Mislim da je bilo lijepo utrkivanje”.

Pratitelji sporta su oduševljeni akcijom koju su im priskrbili supertalentirani mladići i nadaju se još više ovakvih borbi kotač-uz-kotač. Max već njeguje reputaciju ‘najtežeg’ protivnika na stazi, ali Charles mu je itekako pokazao kako se čuvaju boje Ferrarija.