Max Verstappen smatra kako Red Bull neće biti jak u Monaku kao zadnjih sezona ovog vikenda. Monako je bio sretno lovište austrijske momčadi i od 2010. su ovdje pobijedili pet puta i osvojili 10 podija.

Red Bull je valja napomenuti propustio pobjedu 2016. kada je nespretno odradio promjenu guma na bolidu Daniela Ricciarda što ih je koštalo pobjede.

Prošle su godine bili dominantni cijelog vikenda, unatoč otkazivanju jednog od vitalnih elemenata pogonske jedinice, MGU-K na Ricciardovu bolidu. Na bilo kojoj stazi bi to značilo odustajanje, ali ne i u Monte Carlu.

Verstappen smatra kako nemaju performanse u sporim zavojima ove sezone, a u Monaku je čak dvaput u istoj šikani razbio ovjes.

“Mislim da smo imali dobar tempu u utrci u Bakuu. U Barcelonu su ostali došli s poboljšanjima, a naročito Mercedes kojeg ni Ferrari nije mogao uhvatiti”, kaže Max.

“Što se tiče Monaka, ako pogledamo performanse u sporim zavojima, očito je da nismo favoriti i ne očekujem da ćemo biti jaki kao prošlih sezona”, objašnjava.

“U ovom trenutku, nismo bolji u zavojima od Mercedesa. Nije to stvar da imamo loš bolid, već je Mercedes svugdje brži od nas. Naravno, sve će ovisiti o postavkama jer je Monako specifičan”, dodaje.

Bit će svakako interesantno vidjeti što ‘vladari’ Monaka mogu ovog vikenda i kako će napadati opasne ulice Monte Carla. Mercedes je prema njima ispred, dok se sada smatraju tik uz Ferrari.

“Zadovoljan sam napretkom. Osvojili smo maksimalno bodova što smo mogli. Treći sam, ispred Ferrarijevaca, a to nije normalna pozicija za nas jer ako pogledate tijek sezone, mi smo treća momčad”, kaže Verstappen.

“Očekujem da napravimo još neke korake da postanemo druga najbrža momčad. Stvari se vrlo brzo promjene u F1, iako je kompleksna, ne može se uvijek boriti za pobjede”.

“Mislim da nemamo puno razloga za žaliti se. Završili smo u Barceloni iza dva Mercedesa, treći sam u poretku, a u F1 si dobar koliko si bio u zadnjoj utrci”, zaključio je Max.