Max Verstappen ne otpisuje mogućnost ranijeg transfera u jeku loših performansi i pouzdanosti Red Bullovog paketa ove sezone.

Na upit o špekulacijama koje ga povezuju s Ferrarijem i Mercedesom, 19-godišnji Vertappen je odgovorio: “Znam da Ferrari ima sjajnu priču u Formuli 1, a ista je stvar i s Mercedesom. Iskreno govoreći, ja želim sjediti u najboljem bolidu, a boja mi nije bitna”.

Bez obzira na želje, dao je do znanja da je treutno još vjeran Red Bullu. “Vjerujem u snagu Red Bulla. Na dobrom smo putu, a šasija i motor se konstantno poboljšavaju”.

Verstappen je cijenjen ne samo zbog brzine već i srčane borbenosti. Ne zazire od agresivne borbe kotač uz kotač niti kasnih kočenja, zbog čega je bio na meti kritika ostalih vozača, poput Sebastiana Vettela i Kimija Raikkonena.

“Mogu mi reći što god žele. Nek me slobodno zovu Mad Max ili kako god hoće. Mislim da se na stazi treba biti šupak. Uzimam za primjer Michaela Schumachera jer na kraju dana, vozač treba znati kako pobijeđivati i osvajati titule, a ne kako biti dobar dečko”.

Što se tiče Vettela, Verstappen kaže da ne očekuje božićnu čestitku niti pozivnicu na rođendan od njega.

“Daniel (Ricciardo) je veći izazov za mene”, kaže Max. “Skupa su vozili isti auto 2014. godine, a tada se Daniel pokazao boljim”, zaključio je Max.