Max Verstappen smatra da Red Bull više nije konkurentan Mercedesu u niti jednoj vrsti zavoja. Mercedes je ovog vikenda u Catalunyi po peti put zaredom ove sezone deklasirao protivnike.

Verstappen je prestigao oba Ferrarija već nakon trećeg zavoja, ali do Mercedesovih vozača nije mogao. Unatoč tradicionalnoj snazi Red Bulla u vidu aerodinamike i kvalitete šasije, Max vjeruje kako je Mercedesov bolid za 2019. puno bolji u svakom aspektu.

“Mi zaista nismo bili bolji u niti jednom zavoju od Mercedesa. Naš je bolid dobar, ali oni su jednostavno bolji bilo gdje”, kaže Max.

“U srednjim i brzim zavojima smo bili vrlo slično, ali to opet ovisi o razini downforce postavki, tako da je jako teško točno ustanoviti. Bili su puno jači od nas u sporim zavojima, a to će im dobro poslužiti u Monaku”, objašnjava.

Mercedesova prednost na Catalunyi je ležala u tehničkom zadnjem sektoru. Tu su dobijali i po pola sekunde po krugu pred konkurentima pa ih Max hvali na izvlačenju maksimuma performansi iz paketa, ali i razumijevanju guma.

U Španjolskoj je Red Bull još jednom porazio Ferrari iako crveni još uvijek drže primat u kvalifikacijama, a staza Catalunya je poznata kao teška za pretjecanje.

Šef momčadi Horner je uvjeren da su brzinom bili uvjerljivo drugi tokom utrke. “Max je bio izvanredan u prvom krugu kada je pretekao oba Ferrarija”, kaže Horner.

“Bili smo na agresivnoj strategiji dva ulaska u boks, ali nismo imali brzinu za pobijediti Mercedes. Bili smo očito brži od Ferrarija”.

“S obzirom gdje smo bili zimus, uhvatili smo korak i nadoknadili značajnu razliku od prije devet tjedana. Ohrabrujuće je da smo izvukli ovoliko performansi iz auta, a sada nam naravno ostaje skratiti prednost Mercedesa”, zaključio je Horner.