Prelazak Daniela Ricciarda u Renault je povukao ozbiljne posljedice za ostale vozače na tržištu, a jedan od njih je i Carlos Sainz koji je time ostao bez sjedišta u momčadi za koju vozi.

Sainz je još uvijek pod ugovorom Red Bulla i bilo nam je jasno da će im on najvjerojatnije biti novi vozač. Ali, španjolski sportski dnevnik Marca misli da to i nije tako.

Verstappen je prema njima #1 vozač Red Bulla i kao takav je stavio veto na Sainzov transfer u Red Bull. Razlog je loš odnos između njih 2015. godine kada su obojica po prvi put vozila za juniorski Toro Rosso.

Favoriziranje Maxa Verstappena u momčadi Red Bulla nije tajna, a moguće je i da je jedan od razloga Ricciardova odlaska u Renault. Red Bullovo vodstvo pod Helmutom Markom i Christianom Hornerom je uz to uvijek tražilo novog Vettela, a stariji vozači im nisu u interesu.

Zbog Sainzove blokade, Red Bull već na oku ima Pierra Gaslya iz omladinske momčadi koji ove sezone bilježi solidne rezultate i njeguje dobar odnos sa savjetnikom Markom.

Sainzu ostaje McLaren, ali u igri za mjesto je i Esteban Ocon čija momčad Force India sigurno tone, ako ne pronađu izdašnu investiciju do kraja ljetne stanke.

Ove godine nam je vozačko tržište priskrbilo dosta zanimljivih transfera, a konačni rasplet još očekujemo. Obično je VN Italije bila ta na kojoj su jake momčadi već bile definirane.