Mađar Laszlo Szasz (Dubrovnik racing, Formula 3000) osvojio je sedmo mjesto na 30. Gorjancima, a to je ujedno i prvo mjesto u konkurenciji PH.

Drugo mjesto za PH osvojio je Domagoj Pereković (Zanatlija, Mitsuhishi) na sveukupnom jedanaestom mjestu s zaostatkom od 5.5 sekundi iza Szasza. Treći za PH je Dejan Dimitrijević, četvrti Peter Dajak, peti Mario Jurišić.

Sveukupni pobjednici su: prvi Slovak Jalšnik i drugi Čeh Janik u prototipovima Norma. Treći Stefano di Fulvio s Osellom. Veliki favorit domaćih Milan Bubnič s Lancijom završio je nastup na treningu.

U prvoj je vožnji Szasz za 1.815 bio brži od Perekovića. Dimitrijević 6.2, Dajak 11.8, Jurišić 11.9. Pereković je najavio da bi možda mogao ponoviti Kotor.

Nastupilo je 40 naših što je solidna brojka. Organizator je u velikom stilu proslavio 30. jubilarnu utrku i 50 godina utrka kraj Novog Mesta.

Tu su vladali  Alojz Pavlič, Drago Regvart, Mladen Gluhak, Jovica Paliković, Robert Lang, Stojan Pirjevec, Slavko Dekleva, Matjaž Tomlje, Mišel Zupančič, Samo Valant, Igor Dekleva, Milan Bubnič, Vladimir Stankovič, sve velika imena domaćeg automobilizma.