Stravična nesreća u Macau, čudo što je izbjegnuta tragedija!

sophia floersch

Sophia Floersch je sudjelovala u stravičnom sudaru na F3 utrci za VN Macau. 17-godišnja se Nijemica na kraju dugačke ravnice katapultirala udarcem u bolid ispred sebe u bunker gdje su se nalazili fotografi, kamermani i suci.

Kod Sophije je ustanovljena fraktura kralježnice, a i da su joj vitalne funkcije u redu. Letjela je s preko 270 km/h preko zaštitne ograde gdje se nalazilo dosta sudaca i fotografa. Pravo je čudo da nije bilo tragičnih posljedica.

Vozač u kojeg se mlada Nijemica zabila je Japanac Sho Tsuboi, prvak azijske F3 kategorije. On se također žalio na bol u leđima i provode se daljnje pretrage.

Jedan od sudaca je zadobio porezotine na licu, udarac u gornji abdomen i frakturu čeljusti. Jedan od fotografa je zadobio laceraciju jetre, a drugi fotograf potres mozga i nalazi se na daljnjim pretragama.

Sophia se javila putem svog Twittera kako je u redu i da sutra ide na operaciju.

Ferrarijev junior Guan Yu Zhou je vidio incident iz prve ruke: “Ovo je bia jako strašan moment. Vidio sam da se upalila žuta zastava kad je Sophia bila jako blizu Jehanu. Kad je Jehan zakočio ranije, Sophia nije imala vremena za reakciju. Samo se nadam da je u redu”.

Prema sucima, nema krivaca za incident jer nitko od sudionika nije odgovoran, ali svjedočanstvo Yu Zhoua baca sjenu na nemili događaj: “Mislim da se žuta zastava greškom ili zabunom upalila na toj postaji”.

Video:

Sophia Flörsch sudar F3 Macau

Spektakularni let Sophije Flörsch na F3 utrci u Macau. Vozačica je navodno ok, ali ne i ekipa na poprištu incidenta. Očekujemo više informacija u nastavku dana…

Objavljuje PolePosition u Nedjelja, 18. studenoga 2018.