Makedonski vozač Igor Stefanovski će ove godine voziti punu sezonu TCR Europe serije s automobilom Hyundai i30.

Stefanovski je jedan od najuspješnijih makedonskih vozača i braniti će boje vlastitog Stefanovski Racing tima.

“Imali smo mnogo posla oko pripreme i izvedbe projekta. Činilo se kako nećemo stići sve na vrijeme, ali smo na kraju ipak uspjeli”, kaže Stefanovski.

“Moram se zahvaliti Dani Kuzmanovskom i svom timu, ali i Hyundai Motorsportu na podršci. Imali smo priliku testirati auto za TCR prošle godine i uvidjeli smo potencijal, samo smo morali pronaći mogućnost da se natječemo”.

“Sve je dogovoreno prošlog tjedna i skupa s Hyundai Motorsportom smo odradili strašan posao da pripremimo auto za prvu utrku u Francuskoj”.

stefanovski
Friški auto Stefanovski Racing tima

“Nismo imali vremena za predsezonske testove tako da ću se bolje upoznati s novim autom tek na prvom treningu. Nemamo nikakav zadani cilj, ali želimo da sve prođe u najboljem redu”, zaključio je Stefanovski.

Šef momčadi Miroslav Rastović kaže kako mu je velika želja bila vidjeti Igora u sportskom i30. “Čim je Hyundai Motorsport započeo TCR projekt, želio sam Igora u timu”.

“Imam ogroman respekt prema Andrei Adamu i Gabriele Tarquiniji koji su zajednički uložili napor u razvoj ovog auta. Mislim da je rezultat zagarantiran”, zaključio je Rastović.