Bljesak u teškim vremenima donijela je 45. INA Delta reli. Vrhunska organizacija pred generalno nezainteresiranim medijima. Ovdje bi se lako mogao voziti i WRC, ali ima li to uopće smisla dok je država na koljenima ? Naravno, treba gledati u budućnost, ali okus nakon Delte ostaje i sladak i gorak..

Slovenska posada Rok Turk – Blanka Kacin pobijedila je na Delti nakon što je relijem dominirao Čeh Ondrej Bisaha, ali i izletio na Medvednici. Izlijetanja, lakša i teža (bez posljedica), obilježila su naš najjači reli.

Najteže nam je palo izlijetanje Viliama Prodana dok je kucao na vrata šest najboljih. Juraj Šebalj je nešto petljao s papirima i zaradio kaznu pa su naši najbolji, a tko drugi, nego Niko Pulić (sedmi nastup na Delti uz dvije pobjede nedavne 94. i 95.) i suvozač Davor Devunić (14. puta na Delti).

Na devetom mjestu ove Delte su sjajni Nenad Lončarić/Tomislav Pazman, a na jedanestom Mikulec/Mikulec (za Sv. Nedjelju) na 13. mjestu. Naša se zastava ipak našla na pobjedničkom postolju zahvaljujući Mađarima s hrvatskom licencom Hidek/Kerek na drugom mjestu sa zaostatkom pola minute iza pobjednika.

Stvar oko medija je jako jednostavna. Sve je već izmišljeno i na našim se prostorima već odigravao poželjan scenarij. Motiviraju se mediji, time i sponzori, time i gledatelji. Ovako je kameri HTV-a preteško napraviti 300 metara, a ako ne može naš daleko najjači medij, čemu da se zamaraju ostali.

http://www.ak-inadelta.hr/live/