Premijer Andrej Plenković i Vlada RH su podržali održavanje utrke Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj! Tako će Zagreb biti domaćin WRC-u u srpnju 2019. godine. Senzacija bez premca!

Ogromna reklama za sve u zemlji. Jedinstvena prilika da se svi potrudimo kako bi to izgleda što bolje jer WRC je vjerojatno odmah do Formule 1, ispred Moto GP-a, WEC-a ili bilo čega drugog.

Nakon, nadajmo se, najmanje polufinala u Rusiji sljedeći mjesec, bit će to najveća moguća reklama za imidž naše zemlje.

Spavat će se u trokutu Ljubljana – Osijek – Zadar jer u samom Zagrebu nema dovoljno mjesta za sve ljubitelje relija iz cijelog svijeta koji bi mogli doći. Istra je najvjerojatnije otpala jer je srpanj drugi udarni turistički mjesec. Stvarno je vrijeme da se svi složimo i pomognemo ovaj fantastičan projekt.

Dan nakon povijesne odluke u Hrvatskoj Vladi, u bilo kojem mediju je bilo teško pronaći vijest o ovom vrhunskom događaju. Dio medija misli da se radi o prvoaprilskoj šali, drugi dio misli da za to ipak nema šanse a neki uopće ne shvaćaju što ustvari znači održavanje Svjetskog prvenstva u reliju u Hrvatskoj.

Ako dobro shvaćamo, jer nikakvog službenog izvješća nema, HAKS će biti nositelj ove predivne priče. Nadajmo se da će izabrati prave ljude. Najviše se veselimo da će u podijeljenom Poreču doći do pružanja ruku jer sad je pravi čas.

Dragi čitatelji, čekajte kao zapete puške, bit će, siguran sam. Biti će i poziva za volontere i tu se svi moramo uključiti. Ovo je sigurno ogromna prilika za naš sport, a možda i jedna od posljednjih prilika za Hrvatsku u vidu vrhunskog automobilističkog događaja.