Sebastian Loeb je navodno potpisao ugovor s Hyundaijem za WRC sezonu 2019. Iako informacija još nije službena, sutra bi trebao biti predstavljen javnosti kao novi vozač korejskog tima.

Devetorostruki prvak Loeb je trenutno bez ugovora, ali testira za Peugot PH Sport 3008 DKR u Abu Dhabiju pred kultni reli Dakar koji se održava idućeg mjeseca.

Još nema detaljnijih informacija iz Hyundaija osim što je šef momčadi Alain Penasse potvrdio pregovore s relijaškim asom. Ne zna se ni koju će točno ulogu igrati francuski veteran ni gdje će sve nastupati.

Loeb je već otpisao puni povratak u relijaške vode, a i Dakar će se kositi s prvom postajom sezone Monte Carlom.

Šef momčadi Penasse naglašava da neće biti iznenađenja u Monte Carlu i da će tvornički i20 Coupe biti u rukama aktualnih vozača Thierrya Neuvilla, Danija Sordoa i Andreasa Mikkelsena.

Odlazak Peugota iz WRC-a je ostavio Loeba bez profesionalnog ugovora za narednu sezonu prvi put u karijeri nakon 20 godina. Potpis s Hyundaijem bi značio da bi mogao nastupati u atraktivnom rallycross prvenstvu sa starim rivalom Marcusom Gronholmom.

Loeb je nakon pet godina relijaške stanke prošle godine odvozio tri relija sa Citroenom, a zabilježio je i senzacionalnu pobjedu u Španjolskoj. Takav uspjeh je bio jasna poruka da njegovo najbolje izdanje nije iza njega.