Malo tko je mislio da će Valentino Rossi biti vodeći u MotoGP poretku nakon 3 utrke pored bržeg i mlađeg španjolskog dvojca Marquez – Vinales.

Da stvar bude interesantnija, 38-godišnji Rossi se nije najbolje naviknuo na novu Yamahu za razliku od momčadskog kolege Vinalesa kojem je dobro sjela.

S akumuliranim znanjem od preko 20 godina natjecanja, legendarni Dottore uspijeva držati momentum za vodećima. Oba mlada lava su zasad po jednom pala, dok je Rossi marljivo sakupljao bodove.

Maverick Vinales i Marc Marquez su u svim dosadašnjim utrkama vozili na pobjedu i izlagali se riziku, dok je iskusni Rossi mirno pratio situaciju i izvlačio puni bodovni potencijal.

Zbog toga na Jerez dolazi kao vodeći, stazu na kojoj je prošle godine pobijedio. Ako Rossi želi osvojiti još jedno prvenstvo, mora uz konzistentno sakupljanje bodova početi i pobijeđivati.

Pred njim su sada veliki mentalni zadaci i upitnici nad glavom. Može li brzinom parirati mlađoj generaciji vozača? Da li je motiviran? Kako će se nositi s pritiskom u ključnim utrkama?

Marquez je već pokazao da se može prilagoditi konzervativnoj vožnji, a za Vinalesa sumnjamo da će ponoviti istu grešku dvaput.

Rossi će stoga imati puno teži zadatak u nastavku sezone jer mu izravni konkurenti jačaju i prikupljaju znanje svakim trkaćim vikendom.

Vale Rossi je tokom karijere znao okretati stvari u svoju korist, a sada ima posljednji pravi test karijere.

Mišljenja smo da gledamo Dottorea u svom najboljem izdanju i bodovni saldo je samo dokaz iznimne forme legende motorsporta.

2 KOMENTARI

Comments are closed.