Valtteri Bottas je obznanio kandidaturu za osvajanje naslova svjetskog prvaka u 2018. uslijed krize u koju je zapao Hamilton.

Lewis Hamilton nije pobijedio od VN SAD-a krajem desetog mjeseca prošle godine. To znači da Lewis posti već šest utrka, što je najduži nepobjedonosni niz Britanca od početka turbo-hibridne V6 ere.

Nakon što je propustio pobjedu na prvoj VN sezone u Australiji, poražen je od Vettela, ali i kolege Bottasa u Bahreinu, dok se u Kini mučio s bolidom cijelog vikenda!

“Mislim da su obje strane zakazale ovog vikenda”, kazao je po završetku VN Kine. “S moje strane, rezultat i performanse su bili ravni katastrofi”, dodao je.

“Morat ću pogledati i proanaliziti stvari jer ne smijem nastaviti prosipati bodove. Nadam se da ću uskoro doći u svoju standardnu formu”, objasnio je Lewis.

Njegov kolega Valtteri Bottas je skoro pobijedio VN Bahreina u uzbudljivoj završnici sa Sebastianom Vettelom. Cilj mu je osvajanje naslova ove godine.

“Osvajanje naslova mi je cilj ove godine, a tako i treba biti”, kazao je Bottas. Na komentar kako mora nastaviti dobijati Hamiltona da bi i uspio je kazao: “Vjerujem u sebe i imam cilj”.

U jeku je i rasprava o novom ugovoru Lewisa Hamiltona koji se padom forme stavio u nezgodnu pregovaračku poziciju kad cifre dođu na red.

Šef momčadi Toto Wolff ga poziva na hitno podizanje forme. “Kao i bolid, mislim da nije bio na razini ovog vikenda u Kini. Mislim da je najbolji vozač, ali se jednostavno radilo o danima kada niste najbolje raspoloženi i ne možete dati 100 posto”.

Bivši kolega i ljutiti Hamiltonov rival Nico Rosberg se slaže sa šefom Wolffom. “Lewis nije u prepoznatljivoj formi, ali on je uvijek imao takve faze”.

“Ako nema samopouzdanje, počinje previše misliti, a tada radi greške”, kazao je Rosberg za njemački RTL. “Bit će baš zanimljivo hoće li se vratiti u formu do Bakua”, zaključio je Rosberg.