Red Bullov junior Daniel Ticktum (19) iz Londona je dominirao na 67. VN Macaua u Formuli 3, glavnoj utrci vikenda i tako ponovio prošlogodišnji uspjeh. Daniel je vodio od starta do cilja u utrci koja je bila više puta prekidana.

Najupečatljiviji je bio prekid crvenom zastavom kad je Nijemica Sophia Floersch ‘letjela’ neviđenom brzinom preko ograde u fotoreporterski bunker.

Sophia Flörsch sudar F3 Macau

Spektakularni let Sophije Flörsch na F3 utrci u Macau. Vozačica je navodno ok, ali ne i ekipa na poprištu incidenta. Očekujemo više informacija u nastavku dana…

Objavljuje PolePosition u Nedjelja, 18. studenoga 2018.

Sophia je trenutak ranije izgubila svoje kotače u sudaru na kraju dugačke ravnice. Pravo je čudo što nitko nije stradao, ali su Florsch, Japanac Sho Tsuboi, dva fotoreportera i jedan sudac završili u bolnici.

U nastavku, Daniel Ticktum nikome nije pružio priliku ni da mu primiriše. Drugi je stigao njegov sunarodnjak Joel Eriksson, a treći Sacha Fenestraz. Četvrti je završio Jack Hughes a peti Mick Schumacher u kojeg su sve oči bile uprte ovog vikenda.

U dugoj povijesti kineske utrke koja je slavu stekla još dok je Macao bio portugalska kolonija, pobjeđivali su Michael i Ralf Schumacher, Ayrton Senna, David Coulthard, Riccardo Patrese…

Talijanski veteran Gabriele Tarquini (56) u Hyundaiju, postao je prvi pobjednik novog Svjetskog turing kupa (World Touring Car Cup). U Macau su vožene tri utrke i pobjede su odnijeli Jean Karl Vernay (Audi), Frederic Vervisch (Audi) i Esteban Guerrieri (Honda).

Tarquiniju je bilo dovoljno jedno četvrto i deseto mjesto da bi potvrdio naslov. Bio je prvak WTCC-a još 2009. godine, a davno je vozio i F1 i to u čak 78 utrka. Vozio je za Coloni, AGS, Tyrrell, Osella, Fist i Fondmetal. Nažalost bez većeg uspjeha.
Sveukupni redoslijed 2018. WTCC-a: Tarquini 306, Mueller 303, Guerrieri 257, Michelisz 246, Vernay i Orilola 245.

U Macau je vožena i jaka GT utrka. Pobijedio je Augusto Farfus (BMW) ispred Mare Engela (Mercedes). U konkurenciji motocikala najbolji je bio Peter Hickman (Aspire-Ho by Bathams BMW).