Karijera Maxa Verstappena je jedna od glavnih i najučestalijih špekulacija u boksovima i medijima. Mercedes otvoreno koketira s njim, Ferrari bi ga rado imao u postavi, a Red Bull će učiniti sve da ga zadrži.

Šef Red Bulla Christian Horner vjeruje kako Verstappen ne smije odbaciti priliku kakvu može iskoristiti s timom iz Milton Keynesa. Prema njegovim riječima, za mladog Nizozemca je najbolji ostanak u aktualnoj momčadi negoli prelazak u Hamiltonov ili Vettelov teritorij.

“Mislim da on vidi snagu i razvoj momčadi. Osjeća se komforno i s nama je postao najmlađi pobjednik Velike nagrade i osvajač bodova”, započinje Horner.

“Lewis se već jako dobro snašao u Mercedesu, a Seb je nedavno potpisao novi trogodišnji ugovor. Očito je da se Ferrari želi nastaviti graditi i razvijati na tim temeljima. Sada je na nama da učinimo isto i Maxu isporučimo kompetitivan bolid”, kazao je Horner.

Na upit je li Verstappen izrazio želju da se natječe s Vettelom ili Hamiltonom unutar iste momčadi, Horner je odgovorio: “To je pitanje na koje samo on zna odgovor”.

“Želimo biti u kompetitivnoj poziciji. Način na koji smo poboljšavali šasiju kroz cijelu sezonu i uhvatili razvojem konkurente je očit. Pokazali smo to dvjema pobjedama i brojnim podijskim plasmanima. Moramo nastaviti držati putanju i pobjede će početi dolaziti”, uvjeren je Horner.

Verstappen je ove sezone imao veliki postotak odustajanja, bilo zbog tehničkih kvarova ili vlastite greške. Odustao je u sedam od 16 utrka, a Horner vjeruje kako će mu to biti dobra lekcija za ubuduće i da se slično više neće ponoviti.

“Bilo je mnogo utrka u kojima se nalazio u fantastičnoj poziciji da ostvari jako dobar rezultat. Imao je četiri kvara na motoru i ako pogledate samo te izgubljene bodove, trebao je biti blizu trećeplasiranog u poretku”, navodi šef momčadi.

“Svaka mu čast što je tako mlad uspio izdržati frustrirajuće situacije. Držao je glavu gore i nastavio s dobrim radom. Kao što sam već rekao, kada sve stvari sjednu na svoje mjesto, učinit će velike stvari. To se upravo dogodilo u Maleziji. Odvozio je vrhunsku utrku bez problema”, dodaje Horner.

“Nevjerojatno je kad pogledate da je momak napunio tek 20 godina. Pogledajte samo koliko ga ljudi podržava. On je jedan od najpopularnijih, ako ne i najpopularniji vozač utrka”, napominje.

“Mislim da još raste i razvija se jer svakog vikenda stekne novo iskustvo i nešto nauči. Za stjecanje iskustva ne postoji kraći put. Uskoro završava treću F1 sezonu, a pogledajte samo na kojoj je razini. On je fenomenalan i uzbuđuje me pomisao što ga sve čeka u budućnosti”, zaključio je Horner.