Red Bullov motorsportski savjetnik Helmut Marko krivi oba vozača za incident zbog kojeg su odustali na VN Azerbajdžana.

Max Verstappen i Daniel Ricciardo su se srčano borili za poziciju od početka utrke, a sve je kulminiralo desetak krugova prije kraja utrke spektakularnim sudarom.

Na upit novinara o incidentu, Marko je kazao: “Pustili smo ih da se utrkuju, a pogledajte što su učinili. Nevjerojatno… Oba su u krivu!”.

“Ovo je trkaći incident i nije bilo više krivice na strani jednog ili drugog. Uvijek pustimo vozače da se utrkuju. Nemamo vozača #1 i #2, ali očekujemo nešto odgovornosti zauzvrat”.

Marko navodi kako će se o ovom slučaju raspraviti interno u Red Bullu, a utjecaj sa zida prema vozačima nije u skladu s njihovom filozofijom.

Iz vozačke perspektive

Oba su se vozača nakon incidenta ispričala momčadi, radije negoli optužujući jedan drugog.

“Ovo je veliko razočaranje za momčad. Izgubili smo mnogo bodova danas, suvišno”, rekao je Max za TV reportere.

“Mislim da nemamo oko čega raspravljati u vezi krivice jer smo na kraju dana trkaća momčad i predstavljamo mnoge ljude. Kad ti se ovako nešto dogodi, nije dobro za obojicu”, kaže Max.

“Prije toga smo se žestoko utrkivali, ali smo si ostavljali prostora. Naravno, bio je tu i trenutak kad smo se dotakli gumama, ali to se događa u utrkama”, nastavio je.

“Kao trkaći vozač idete po svaki centimetar staze. Naravno da niste sretni kad se sudarite s kolegom, ali imamo pošten odnos pa smo popričali odmah nakon incidenta”, objašnjava Max.

“Ne mislim kako je zabrana utrkivanja ubuduće među nama pravi način, ali popričati ćemo o tome i vidjeti”, zaključio je mladi Nizozemac.

Daniel Ricciardo smatra kako mogu biti zahvalni Red Bullu što im daje priliku da se žestoko utrkuju međusobno.

Na upit o incidentu s kolegom je odgovorio: “Najviše mi je žao tima i moram im se ispričati. Nismo se željeli naći u ovoj situaciji. Moramo se ispričati najbolje što možemo”.

“Jako sam im zahvalan što nam dopuštaju obračune jer se ja i Max zaista volimo utrkivati i jako nam je cool. Već smo imali kontakt kotačima u utrci jer smo vozili na limitu”, objašnjava Australac.

“Na našu nesreću, završilo je kako je završilo. To nije dobro za nas. Obojica se loše osjećamo zbog toga, a naročito zbog tima koji je ostao bez bodova”.

“Mislio sam da postoji prostor s unutarnje strane i jednom kad sam se tu našao nije bilo povratka. Svakako srceparajuću trenutak”, zaključio je Ricci.

1 KOMENTAR

  1. Komentar:55 posto MAx jer je dva put mijenjao strane, 45 RIc jer je on preveliki vozač da bi ovo dozvolio. Lauda veli 70 MAx, Ric 30.

Comments are closed.