Bivši MotoGP prvak Nicky(Nicholas Patrick) Hayden je preminuo u bolnici danas popodne, pet dana nakon biciklističke nesreće na obalama talijanskog Riminija.

Fanovi MotoGP prvaka diljem svijeta su slali podršku obitelji američkog motorsportskog idola.

“Hvala svim sportašima i ljudima koji su nam pokazali bliskost u ovim iznimno teškim trenucima”, stoji u izvješću obitelji.

“Zahvalili bi ponajviše medicinskom osoblju i doktorima koji su pomogali Nickyu”.

Kolega Cal Crutchlow je kazao medijima: “Svi u paddocku su Nickyevi prijatelji. Neće me čuditi ako će nam Nicky biti zadnja misao prije spavanja i prva kada se budemo ustali”.

Marc Marquez je poslao poruku putem društvenih mreža: “Osjećam se shrvano nakon vijesti. Nikad nećeš biti zaboravljen”.

Nicky Hayden je proglašen 2003. godine najboljim rookijem kraljevske klase, a već je 2006. godine osvojio prvenstvo na Repsol Hondi u jakoj konkurenciji.

Zanimljiv je splet okolnosti kojim je osvojio jedini naslov. Naime, u predzadnjoj utrci u Estorilu ga je “pokupio” momčadski kolega Pedrosa nakon gubitka kontrole prednjeg dijela i posljednjoj je utrci pristupio s 8 bodova zaostatka za Rossijem.

U utrci je Rossi jako loše startao i u jurnjavi pao u 5. krugu pa je američki “Kentucky Kid” sigurnom vožnjom osvojio treće mjesto i postao MotoGP prvak.