Jučer je slovenski vozač i pobjednik nedavne 45. INA Delte Rok Turk u javnost plasirao stravičan video koji je nakon samo 12 sati pregledalo skoro pola milijuna ljudi, a vjerujemo da će do kraja dana biti i mnogo više.

Radi se o incidentu prilikom shakedowna (zadnje zagrijavanje pred utrku) kada je Turk sa suvozačicom Blankom Kacin naletio pred sami kraj stagea na nepozvanog gosta na stazi – vozača plavog Golfa 3, čini nam se.

Turk je smireno i fantastično uspio iskontrolirati i zaobići nepozvanog gosta koji im se doslovno od nikud stvorio u zavoju, a šokirana suvozačica Kacin je započela iscenzuriranu verbalnu paljbu, vjerojatno po vozaču i organizatorima.

Ovo nije dobra slika koju smo poslali u svijet jer Hrvatska slovi za potencijalnog WRC domaćina, ali nakon ovih kadrova, čisto sumnjamo u uspješan nastavak kampanje dočim nismo sposobni osigurati ni domaći najjači rally kako ‘struka’ i sigurnost nalažu.

Brojni Turkovi pratitelji iz cijelog svijeta se isčuđavaju nad scenom koja ih je i same ostavila na trenutak bez daha, a vjerojatno i vozača plavog automobila.

Incident će se vjerojatno dodatno ispitati i doći ćemo do novih detalja, ali ono što znamo je da smo si srozali iovako krhku reputaciju. Ovog smo puta imali dosta sreće jer slovenska posada nije doživjela veću nesreću, ali gorak okus potencijalnog frontalnog sudara ni decenija neće oprati.

VIDEO:

45. INA Delta rally 2oI9 – shakedown

This is something you don't want to see on a special stage… 😱

Objavljuje Rok Turk u Srijeda, 12. lipnja 2019.