Porsche je pobijedio LeMans 24h nakon teške utrke u kojoj su za pobjedu u posljednjim satima lovili LMP2 natjecatelja. Ovo im je treća uzastopna pobjeda i 19. u povijesti na legendarnoj stazi de la Sarthe u Francuskoj.

Samo su dva automobila iz najjače klase LMP1 došla do cilja. Jedan od njih je pobjednički #2 Porsche 919 Hybrid kojim su upravljali Timo Bernhard, Brendon Hartley i Earl Bamber.

Utrku su povele Toyote, ali loša sreća iz prošle godine ih je ponovno zadesila u utrci. Iako su ponovno imali brzinu za pobjedu, izostao im je ključni element sreće u 24-satnoj utrci. Tehnički problemi, a poslije i sudar su izbacili Japance iz igre.

Drugo je mjesto osvojio #38 DC Racing LMP2 koji je ujedno pobijedio u iznimno kompetetivnoj klasi. Za njih su vozili Oliver Jarvis, Ho-Pin Tung i Thomas Laurent i dobar dio utrke su proveli u vodstvu generalnog poretka.

Treće je mjesto zauzela druga LMP2 ekipa #13 Rebellion Oreca s Nelsonom Piquetom, Davidom Heinemeirom i Mathiasom Bechom za volanom. Ovo je prvi put od 2005. godine da je LMP2 ekipa zauzela mjesto na postolju.

Velika se drama odvijala u borbi za pobjedu GTE klase između Aston Martina i Corvette. U triler akciji koja je trajala do posljednjeg kruga, pobjedu je uzela britanska momčad #97 Aston Martin Vantage.

Valja naglasiti da je pobjedu u GT klasi uzeo Ferrari u hattrick stilu (1-2-3).