Petrucci obećaje pomoći Doviju u borbi protiv Marqueza

Danilo Petrucci nakon prve pobjede u kraljevskoj klasi obećaje da će učiniti sve što mu je u moći da pomogne momčadskom kolegu Andrei Doviziosu u borbi za naslov ove sezone.

Petrucci se izvanredno izborio za prvu pobjedu u MotoGP karijeri u posljednjem krugu protiv prvaka Marca Marqueza i Andrea Doviziosa. Napravio je jako hrabar napadački potez za zavoj 1 i prestigao oba rivala, ne ostavivši im prostora.

Petrucci je s pretjecanjem kompromitirao Doviziosa koji se našao u sendviču pa je morao popustiti i prepustiti prvenstvene bodove Marquezu. Petrux je dao do znanja nakon utrke da je otežao koleginu kampanju, ali obećaje da će mu se iskupiti.

Sada kad je ostvario prvu pobjedu, Petrucci će se u potpunosti posvetiti pomaganju Doviziosu u dolasku do titule.

“Kao što smo rekli na početku sezone, imamo dvije sasvim drugačije mete. Moja je bila ostvariti prvu pobjedu, a onda krećemo u Dovijevu kampanju”, kaže Danilo.

“Žao mi je što je ispalo kako je ispalo. Mislim da su Marc i Andrea mogli do pobjede, ali utrkivanje je ovdje uvijek na limitu. Morat ćemo raditi najbolje što možemo zajedno do kraja ove godine”, objašnjava.

Nakon super uzbudljivog Mugella, Dovizioso zaostaje 12 bodova za Marquezom, dok je Petrucci na četvrtom mjestu s 21 bod zaostatka za kolegom. Honda ima šest bodova više od Ducatija u konstruktorskom poretku.

Valja napomenuti kako je Petrucci na VN Francuske u stopu pratio Doviziosa, ali nije ga ozbiljnije želio ugroziti, iako mu se ukazivao ‘u retrovizoru’.

“Na početku sezone smo imali sastanak i rečeno mi je da moram pobijediti, ali i da ne činim čudne stvari s Andreom”.

“Iz moje perspektive, bilo je mjesta u zavoju 1 i dao sam sve od sebe. Tokom utrke sam napravio dosta sličnih pretjecanja. Ovog puta prije utrke nije bilo dogovora, samo su nam kazali da pokušamo pobijediti utrku”, zaključio je novi član ekskluzivnog društva.