Pedrosa osvojio Pole Position na Catalunyi

Pedrosa

Dani Pedrosa će startati s najbolje pozicije VN Španjolske na Catalunyi ispred Ducatijevog dvojca Jorgea Lorenza i Danila Petruccija.

Pedrosa je izvrsno odvozio i zauzdao svoju Reposol Hondu u kvalifikacijama koja je čak dvaput u 15-minutnoj sesiji bacila Marca Marqueza.

Marquez je slovio za favorita, ali u jurnjavi na granici mogućnosti je prošao, prvo u zavoju 3, a u posljednjoj minuti u zavoju 5 kad je proklizao u pijesak.

Ducatijevi su vozači nastavili jako dobru formu iz Mugella i startati će iz prvog reda. Potvrda jake forme je prvi start iz prednjeg reda, Jorge Lorenza.

Valja pohvaliti Danila Petruccija na Pramac Ducatiju i Aleixa Espargara na Apriliji. Petrucci je oprezan za sutrašnju utrku i kaže da će biti zadovoljan top 5 plasmanom.

Tvorničke su Yamahe u potpunosti podbacile. Vodeći u poretku Maverick Vinales će startati s tek devete pozicije, a Valentino Rossi s 13. mjesta. Očito je da Yamahi ne odgovara nova konfiguracija sa šikanom u zadnjem sektoru umjesto dva poluovalna brza zavoja.

Suitrašnja će utrka biti pravi izazov za vozače, momčadi i gumare jer je potrošnja guma na visokoj razini. Vozači se pribojavaju da bi im gume u jednom trenutku mogle ostati bez gripa u slučaju istrošenosti.

 

Startni poredak:

 1. Daniel Pedrosa
 2. Jorge Lorenzo
 3. Danilo Petrucci
 4. Marc Marquez
 5. Aleix Esparagaro
 6. Hector Barbera
 7. Andrea Dovizioso
 8. Jonas Folger
 9. Maverick Vinales
 10. Alvaro Bautista
 11. Scott Redding
 12. Andrea Iannone