Francuz Jean Eric Vergne (Techeetah) je bio nezaustavljiv u osmoj utrci sezone 2017/18. u njegovom Parizu.

Vergne je bio najbolji u kvalifikacijama, a utrku je vodio od starta do cilja. Ovo je njegova treća pobjeda sezone s kojom se utvrdio na vrh redoslijeda, četiri utrke prije kraja.

No, iza njegovih se leđa odvijala prava drama i to u zadnjem krugu. Momčadski kolega iz kineske Techeete Nijemac Andre Lotterer držao je sjajno drugo mjesto do zadnjeg kruga, ali je ostao bez snage.

Prošao ga je Lucas di Grassi (Audi), aktualni prvak, i osvojio treće drugo mjesto zaredom. Na Lotterera je naletio Britanac Sam Bird (DS Virgin) i ostao bez kotača ali je ipak stigao u cilj treći, a Lotterer tek osmi.

Pariz je tako nastavio niz da je svaka utrka jedna bolja od druge. U Hong Kongu, Marakešu, Santiagu, Mexico cityu, Punti del Este, Rimu i ove subote u Prizu vidjeli smo zašto Formula E raste svakog dana. Vjerojatno nikada neće dostići Formulu 1, ali sigurno je da će nastaviti s pružanjem vrhunskih utrka i obračuna.

Preostale četiri utrke vozit će se u Berlinu, dvije finalne u New Yorku i Zurichu. Ova zadnja će biti prava senzacija jer kružnih utrka u Švicarskoj nije bilo dugih 60 godina!

Zbog strašne nesreće 1956. u Le Mansu, kada je poginulo 80 gledatelja, Švicarci su zabranili utrke u svojoj zemlji. Sada ih, zahvaljujući Formuli E, vraćaju i to čak u samo središte Zuricha.

Ulaznice su rasprodane u 30 minuta…

 

www.formulae.com