Williamsov tehnički direktor Paddy Lowe je potvrdio da momčad cilja osigurati najbolju vozačku postavu za sezonu 2018. Na upit o špekulacijama koje ih povezuju s Fernandom Alonsom je ostao hladan i povučen.

Paddy Lowe je primirao napise u kojima se Williams intenzivno povezuje s Alonsom: “Nismo još objavili postavu za iduću sezonu. To je nešto na čemu još radimo. Fernanda nismo otpisali, ali ima još odličnih vozača i mi ćemo pokušati dovesti najbolje koje možemo”, kazao je Lowe.

Alonso je trenutno jako nezadovoljan u McLarenu i ugovor mu istječe na kraju sezone. Španjolac je u Belgiji odlično startao, ali vrlo brzo potpao pod pritisak puno brže Force Indije i Haasa. Naposljetku se povukao zbog kvara na motoru, ali pojavile su se sumnje da se radilo o isceniranom odustajanju.

U Belgiji je Alonso također dao ultimatum momčadi “Ili Honda ili ja” za 2018. godinu. To se dogodilo u istom trenutku kad su se pojavile glasine o Williamsovoj ponudi za njega. Alonso je potvrdio interes više momčadi za njega iduću sezonu te da ih razmatra.

Poznato je da šefica momčadi Claire Williams vuče konce i da će njena riječ biti zadnja. Trenutno imaju na raspolaganju Lance Strolla od kojeg očekuju financijsku injekciju od 20 milijuna funti i Felipea Massu koji bi rado ostao u F1 kokpitu.

Alonso dugo vremena govori da želi bolid s kojim može pobijediti. Williams nije pobjednički paket, ali ima Mercedesovu pogonsku jedinicu s kojom će uz vlastitu vještinu sigurno moći nadoknaditi deficit i biti vodeći igrač sredine poretka.

Paddy Lowe je ocijenio Alonsa sjajnim vozačem s kojim bi pogurao Williams prema vrhu poretka. “Za pobjede vam treba odličan auto i odličan vozač. Što bolji auto imate, to boljeg vozača možete privući. Vidio sam koliko je važno imati jakog vozača u timu jer podižu jedan drugog”, smatra Lowe.

“S odličnim vozačem u momčadi svi postanu motiviraniji da naprave bolji posao i izvuku dodatne performanse jer znaju da će im se uloženo vratiti. Ista stvar vrijedi i za obrnuto tj. ako vozači kaskaju s performansama”, zaključio je Paddy Lowe.