Nakon što sam poslije preko 7 godina rada u proizvodnoj tvrki, uslijed covid i gospodarske krize završio na birou, znao sam da nema mjesta za mene u mainstream medijima niti se želim baviti nečim što me ne zanima ili ispunjava u potpunosti. Stoga sam se odlučio za proces samozapošljavanja jer sam vjerovao u svoje znanje i viziju, a dobio sam podršku bliskih ljudi i nekolicine prijatelja.

Iako sam ispunjavao sve uvjete za potencijalni dolazak do poticaja kao mlada nezaposlena osoba, a uz to i akademski građanin voljan za prvi poduzetnički pothvat, moje su ideje i poslovni plan dobili svega nekoliko bodova od 100 mogućih. Bio je to znak da sam na pravom putu i da je ispred mene jako izazovan poslovni maraton.

Osim što mi je automobilizam strast od malih nogu, poslije fakulteta sam počeo trenirati karting, a poslije nekog vremena voziti sim-utrke iz hobija. Tu sam uz vođenje motorsportskog portala PolePosition.hr od 2016. godine pronašao neki svoj ekosistem u kojem istinski uživam pa s vremenom došao do znanja, prijateljstava i iskustva koje nemaju cijenu. Otvaranje trkaćeg SimRooma mi se činila kao vrhunska ideja iz više razloga, a ovo su neki od njih.

Uvijek nastojimo voziti sa smješkom
  1. Strast za utrkama

Kao što sam naveo, odmalena sam privržen motorsportu i još kao malo dijete bih znao pobjeći roditeljima u potrazi za Formulom 1 na malim ekranima po selima i nepoznatim gradovima, za vrijeme krstitki/krizmi i slično (znam da nije za pohvaliti se, ali toliko je bio jak zanos).

Stoga mogu kazati kako posjedujem urođenu strast za utrkivanjem jer uživam u takvoj vrsti aktivnosti bilo kao promatrač ili aktivni sudionik. Otvaranje obrta SimRoom PolePosition uz vođenje stranice mi je dopustilo odvesti stvari na veću razinu i podijeliti strast s ostalim ljudima sličnih interesa.

2. Realistično iskustvo utrkivanja

Moderni trkaći simulatori nam nude visoko realistično iskustvo koje blisko oponaša vožnju pravog trkaćeg auta. Iako nam nedostaje prave fizičke senzacije, dopušta nam uranjanje u svijet visoko-adrenalinskog i opasnog sporta po prihvatljivoj cijeni sa sličnom mentalnom senzacijom i draži utrkivanja.

Samo kada pogledamo troškove pravih utrka i trkaćih automobila, a kamoli ostalih rizika povezanih s tim, dođemo do laganog zaključka. Nije ni čudo što većina pravih trkača i F1 zvijezda koriste simulatore kao i mi za trening, ali i zabavu.

Naši prvi posjetitelji sa sjevera Hrvatske
3. Pristupačnost široj publici

Već smo u prijašnjim člancima naglašavali da je visoka cijena glavni kamen spoticanja za ovaj sport, ali sada su stvari malo drugačije. Trkaći simulatori omogućavaju pristupačnost široj publici.

Znamo da si mnogi talentirani vozači ne mogu priuštiti simulator, a kamoli pravo trkaće auto pa zato nudimo ovu odličnu alternativu po pristupačnoj cijeni. U njoj možete uživati kao malo gdje, bez obzira na vašu dob, budžet, preference auta i ostalo.

4. Kompetitivno okruženje

Trkaći SimRoom nudi kompetitivnu, ali i društvenu atmosferu jer spaja ljude sličnih interesa. Ovdje možete izazivati jedni druge, uspoređivati vremena, uključiti se u prijateljska druženja i rivalstva, organizirati turnire i natjecanja za dodatno uzbuđenje i senzaciju pobjede i postignuća.

Cilj nam je maksimalno doprinijeti zajednici i sudionicima iako smo tek počeli i uvijek težiti idućim koracima i unaprijeđenjima.

5. Razvoj vještine

Simulatori nam nude priliku za entuzijaste i ozbiljnije trkače za poboljšati vozačke sposobnosti i naučiti nešto novo. Uz to se nalaze u sigurnom i kontroliranom okruženju, bez straha od suludih i neočekivanih okolnosti na koje možemo naletjeti.

Simulacije već imaju jako razrađenu fiziku, dinamiku, skenirane staze, modele guma i automobila tako nema bolje prilika za vježbu i rafiniranje vještine, naročito uz jednu od najboljih oprema na tržištu kakvu imamo.

6. SimRoom je kao vozački poligon, a i teretana

Ovdje možete vježbati od osnovnih do naprednih vozačkih tehnika, dok će naš Simucube volan odraditi posao kao da ste proveli dobro vrijeme na nekoj od sprava u teretani.

Profesionalni vozači na ovome vježbaju staze, uče nove, razvijaju trkaće strategije i osjećaj za grip u zavojima. Pružamo izvanredan trening-potencijal, a uz to imamo i vozačkog trenera koji može poboljšati iskustvo kod ozbiljnijih posjetitelja, a i entuzijasta.

7. Spoj vrhunske zabave i posla

Uvjereni smo da ovakvi SimRoomovi pružaju unikatno i zabavno iskustvo. Vjerujem da među mojim sugrađanima postoje brojni pojedinci i grupe željne ovakve aktivnosti, samo što još ne znaju za nas ili su skeptični pa misle da je to besmisleno i ne doprinosi ičemu (ali su u krivu op.a).

Ipak, svjedoci smo sve veće popularnosti e-sportova i svega što iz toga proizlazi, naročito u sim-racingu gdje dosta talenata upravo dođe na scenu upravo na ovaj način.

Mi smo osigurali sve što nam je bilo u mogućnosti, od vrhunske opreme i uređenog tematskog prostora do izvrsne korisničke usluge. Željeli bismo nastaviti s rastom, ali u tome ne možemo uspjeti bez prometa i lojalnih korisnika naših usluga.

I za kraj, uvijek vodimo brigu i pružamo maksimum za cijenu koju plaćate, osiguravamo najbolji tretman i želimo izgraditi odnos s posjetiteljima po kojem ćemo biti prepoznati kao lider na tržištu što se tiče ove vrste aktivnosti.

Stoga ako ste iz Splita ili okolica, ne znam što čekate za jedno ovakvo iskustvo. Ako niste, znate gdje možete doći kad vas put nanese u Split.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.