Već znamo da Williams neće danas testirati novi bolid, ali tokom prvog dana se započela širiti priča kako neće biti spremni ni sutra. Bolid nije spreman i to je veliki problem.

F1 momčadi imaju jako malo vremena za izraditi novi bolid pa kašnjenja nikad nisu bila neuobičajena. Novi bolid je konačni rezultat operativnog procesa koji započinje i četiri mjeseca prije predstavljanja.

Nešto je u Williamsu pošlo po zlu jer su prošle godine imali katastrofalan bolid od samog početka. Svi su im se vozači žalili na lošu upravljivost pri niskoj brzini i čudna nagla preupravljanja u srednje brzim i brzim zavojima.

Stoga su morali biti svjesni već prije 12 mjeseci da će kad-tad morati dignuti ruke od prethodnika i od nule započeti bazu novog bolida.

Nadomak Barcelone, sve su momčadi dopremile svoje nove bolid, osim njih. Takav start sezone nije dobar znak za Williams i njihove vozače, rookija Georgea Russella i povratnika Roberta Kubicu.

Za velike timove, izostanak s jednog dana testa, ne bi bila katastrofa jer nam je već prvi dan pokazao s kakvim resursima raspolažu. Ferrari je postavio bolid i napravio gotovo savršen posao, kakav je Mercedes činio prethodnih sezona. Došli su na stazu s postavkama iz simulacija koje su nadmašile čak i njihova očekivanja.

Williams za razliku od Ferrarija nema takav luksuz i jedino na stazi mogu vidjeti s čime raspolažu i kako izvući što više iz bolida. Tužno je vidjeti nekoć šampionsku momčad u ovoj situaciji, a naročito s ovako interesantnim vozačkim dvojcem.

George Russell ima sjajnu priliku za potvrditi se kao buduća velika nada sporta jer je aktualni F2 prvak i pod zaštitom dominantnog Mercedesa, dok je priča Roberta Kubice nalik velikom filmskom povratku.

U Williamsu sada mogu raditi jedino ono što im preostaje, uložiti napor u stvari na koje mogu utjecati i osigurati što bolji oporavak. Nalaze se u teškoj situaciji i moraju učiti na greškama, a ne srljati u propast.