… je poznata rečenica iz Shakespearovog Hamleta, o danskom kraljeviću. Možemo je primijeniti na našeg kralja a to bi ipak trebao biti ”krug”. Imamo vrlo jako brdo, reli nam je u procvatu, ali krug bi ipak trebao biti krug…

No, nećemo otkriti toplu vodu ako napišemo da se i dalje životari, da voze samo ekipa iz Solina, Buzeta i vrlo ozbiljno iz Dubrovnika, a da (to je već podatak za Guinnessa!) iz Zagreba nema jednog jedinog vozača (?!).

Ne tako davno sam bio svjedok da je na Aveniji Većeslava Holjevca kraj ZV-a bilo oko 50 tisuća gledatelja, a zagrebački vozači su drmali svim klasama u utrkama Prvenstva Jugoslavije. Veco Holjevac, Damir Štimac, Mladen Gluhak, Đorđe Novaković, Goran Štrok i prije svih Jovica Paliković te, naravno, mnogi drugi…nek mi ne zamjere, bit će vremena da se o svima nešto napiše…

Danas – nula.

Ok, takva su vremena i najgluplje bi bilo za ovu katastrofu hrvatskog (zagrebačkog) kruga kriviti dužnosnike. Svi smo dio iste tragedije, a ovo je ipak daleko najskuplji sport. Nema napretka bez normalne države.

Kako bilo, ovog je vikenda u Banja Luci počelo Prvenstvo Hrvatske na krugu. Već smo najavili da je naša četa mala, ali odabrana, ali šokirale su startne liste prvenstva Srbije, BiH i Republike Srpske. Želim im sav uspjeh, ali zar je stvarno moguće da smo mi zadnja rupa na svirali?!

Još jednom, pravo stanje stvari i da li je moguće da se pokrenemo stiže na CEZ-u, 3. do 5. kolovoza na Grobniku.

Uskoro opširnije…