Niko Pulić, trostruki prvak Europe na brdu. Osvojivši kod kuće sve što se moglo, leteći Konavljanin se odlučio za europsku konkurenciju i pokorio je u stilu.

Nema sumnje kako je Pulić jedan od favorita za naslov najboljeg ikada od naših vozača. Niko pobjeđuje i danas u 55. godini…

Niko je još pobjeđivao u bivšoj državi i bio trn u oku Zastavinoj školi. U Hrvatskoj je pobjeđivao u svim vrstama utrka. Deltu je dobio 1984. i ’85. s legendarnim Davorom Devunićem u Lancia Delti.

Grobnik i Niko se ne vole javno. Nikada nije imao sreće na Grobničkom polju, ali i to se mijenja. Ovoga lipnja je stigla pobjeda u VIP Seat kupu.

Niko je ponekad ogorčen na situaciju u zemlji. “Nitko nije ni čestitao, ni poslao razglednicu, a svake godine sam molio da uđu u ovo. Ni Ministarstvo sporta, Hrvatski olimpijski odbor, a Hrvatski auto i karting savez smiješno je i spominjat jer znamo da nemaju i nitko od njih nije čestitao ni da mi kaže: Bravo luđače što si napravio za Hrvatsku i naš auto-sport”.

Bavljenje biznisom nije uvijek lako. Niko je imao dosta problema s porezima…

”Poreznici se prema sportašima odnose kao prema obrtnicima. U međuvremenu sam se žalio, ali dug nije smanjen, nego je porastao: glavnica je od 350 porasla na 900 tisuća kuna u 2009., a danas čak na 1,5 milijuna kuna. Dao sam odvjetnicima da to riješe, a prije nekoliko dana javili su da je to plaćeno pa sam iznenađen što se nalazim na spornom popisu − rekao je 2013. Pulić za “Slobodnu Dalmaciju” o dugu zbog kojeg se našao na popisu dužnika listi Porezne uprave.

Nadamo se da ćemo Niku još dugo gledati na našim stazama. Zasljepljujuća brzina to traži. Osim toga, osobno poznavati Niku je dalo i posebno svjetlo svakome tko ga poznaje.

Sjajan čovjek i vozač!