Velika žuta praznina na novom McLarenu govori nam da nema novaca i da su Carlos Sainz Jr. i Lando Norris sljedeći na redu da iskušaju Scilu i Haridbu Wokingova lutanja.

Da je nešto trulo u ”državi Danskoj” najbolje pokazuje da je doveden James Kay i to od nikoga drugoga nego od Toro Rossa. Da su ”uhapsili” neku kalfu iz Red Bulla klase Adriana Neweya, to bi već bilo nešto…

mclaren 2019

Ok, vratio se BAT (British American Tobacco) koji bi možda mogao kopirati Phillip Morrisa u Ferrariju, a koji se od prvog dana zabrane cigareta u F1 nije ni pomakao. Uredno ubacuje milijarde u Ferrari i ima višestruke koristi.

Kako je naravno zabranjeno reklamiranje samih cigareta, tako ni na McLarenu nećemo vidjeti BAT-ove perjanice Dunhill, Kent, Lucky Strike, Pall Mall i Rothmans. (Camel spada pod Reynolds).

Vidimo logo ”A better tommorow”, što je nova ideja BAT-a koji je od 1999. do 2005. imao i svoju momčad u F1. BAT je kupio Tyrrell pa ih je otkupila Honda. Za BAT su vozili Jacques Villeneuve, Jenson Button, Olivier Panis, Takuma Sato, Anthony Davidson i u 118 utrka osvojili 15 podija, ali bez pobjede.

McLaren ima Renaultove motore i to bi moglo biti nešto. Lando Norris je nova velika britanska nada i potvrđeni talent najviše klase. No, osim da bi to bilo jako lijepo da se McLaren vrati u vrh, nemamo nekog drugog optimizma.

Kimi je ”shake down” održao na Valentinovo pa je Alfin auto bio obojan u cirkusko-romantičnom stilu. Ipak, djeluje radikalno, kompaktno i trkaći, a puno više ćemo znati idući tjedan u Kataloniji.

kimi raikkonen

Danas ide poslastica – novi Ferrari.