Termas de Rio Honda je sljedeća postaja u MotoGP kalendaru nakon uzbudljivog uvoda sezone u pustinjskom Katru.

VN Argentine je jedan od najuzbudljivijih događaja u kalendaru, ali to nije zbog povijesti, staze, izazovnih zavoja ili prevrtljivog vremena, već strastvenih navijača željnih trkaće akcije.

Najbolji su pokazatelj interesa tribine koje su obično dupkom napunjenje. Bolju pozivnicu od prve utrke sezone, Argetinci nisu mogli dobiti jer će ponovno imati priliku uživati u majstorijama Marqueza, Doviziosa, Rossija, Vinalesa i ostatka družine.

Marquez ulazi kao favorit ovog vikenda zbog dvije prethodne pobjede i da se iskupi za prošlogodišnji pad dok je bio u vodstvu. Staza mu iznimno odgovara i osim prošlogodišnjeg pobjednika Vinalesa, jedino ga je Rossi pobijedio u izravnom obračunu 2015. godine.

Upravo je Doktor pretprošlog tjedna blago iznenadio oporavljenom formom Yamahe i plasmanom na podiju nakon teških predsezonskih testiranja. Njegov kolega i prošlogodišnji pobjednik Vinales će također potražiti priliku za iskupljenje nakon što je razočarao na otvaranju sezonu u Katru.

Trenutno najveći tragičar Jorge Lorenzo je loše započeo sezonu. Dok mu timski kolega Dovizioso skuplja pobjede, Španjolac skuplja padove koji doduše nisu njegova krivica. Svoj je nastup u Katru završio padom zbog mehaničkog kvara na kočnici.

Johann Zarco je već obećao kako će dati sve od sebe ovog vikenda u Argentini da ostvari najbrže vrijeme, povede utrku i eventualno pobijedi.

Svoju će novu šansu imati briljantni mladić na Suzukiju, Alex Rins. Pokazao je odličnu brzinu u Katru i bio član vodeće skupine dok nije pao prilikom održavanja visokog tempa.

S mogućom kišom bi u prvi plan mogli iskrsnuti kišni specijalisti u privatnim momčadima poput Danila Petruccija i Jacka Millera. Obojica su na Pramac Ducatiju, motociklu poznatom po dobroj upravljivosti u kišnim uvjetima.

Tango u Argentini započinje u petak s prvim treninzima i traje do nedjelje navečer. Utrka je u 20 sati po našem vremenu dok je utrka Formule 1 iz Bahreina u 17:10.