Toto Wolff opovrgava da je Mercedes bio glavna meta najnovije FIA-ine regulacije u vezi jednakosti pogonske jedinice.

Šef Mercedesa Wolff navodi da nikad nije bilo razlike između njihovih i motora koje su isporučivali kupcima.

Prije desetak dana, izvršno tijelo FIA-e je naredilo proizvođačima da moraju isporučivati identične pogonske jedinice mušterijskim momčadima. Kupci moraju imati pristup istom softveru i svim pogonskim modovima kao i tvornička momčad.

Mušterijske momčadi moraju dobiti na korištenje isto gorivo i specifikacije ulja kao tvornička, osim ako nisu sponzorski vezani s drugim dobavljačem.

“Ne vjerujem da se iti jedna naša mušterija žalila na nejednakost”, kaže Wolff. “To je nerelevantno za nas jer su pravila oduvijek tu i mi smo ih poštovali. Davali smo svojim kupcima isti hardver i softver”.

Općenito je poznato kako Mercedes ima mogućnost specijalnog moda (“magic button”) za kvalifikacije. Wolff navodi kako su isti imale i ostale momčadi na Mercedesovim motorima.

“Identični su modovi za kupce i nas. Nikad nije bilo razlike. Imaju istu dopuštenu kilometražu kao i mi, tako da nam nova regulacija nije problem”, kaže Wolff.

“Vjerujemo kako nam dijeljenje modova i podataka o radu motora omogućava veći stupanj učenja nego da im isporučujemo nejednake pogonske jedinice”.

“Svi koristimo isto gorivo jer smo kalibrirali naše motore prema određenoj specifikaciji goriva”, zaključio je Wolff.