McLaren i Honda su se dogovorili o prekidu suradnje na kraju sezone. Britanska momčad potom prelazi na Renaultove pogonske jedinice, a Honda ka juniorskom Toro Rossu.

Nekoć slavno partnerstvo između McLarena i Honde je doživjelo konačni krah nakon tri uzastopne crne sezone. Konstantni problemi s nepouzdanošću i nedostatku snage je srozalo ugled dominantne kombinacije s kraja 80-tih.

Odnos između partnera se iznimno pogoršao na početku tekuće sezone. Novi brži bolidi su uzrokovali pretjerane vibracije koje su dovodile Hondinu pogonsku jedinicu do izvjesnog kvara. Dovoljno o tome svjedoči podatak kako su im zbog nepouzdanosti paketa prve utrke prvenstva bile pod velikim znakom upitnika.

McLarenu je nakon odbijanja od strane Mercedesa i Ferrarija ostao jedino francuski Renault kao izvjesna alternativa. Navodno se radi o trogodišnjem ugovoru između Britanaca i Francuza koji u dosadašnjoj F1 povijesti nikad nisu partnerski surađivali!

McLaren će dobijati istu specifikaciju pogonske jedinice kakvu če imati tvornička momčad Renault te austrijski Red Bull, dugogodišnja mušterija Renaulta. Prebacivanjem McLarena na Renault, jasno je da se juniorski Toro Rosso odlučio za Hondinu pogonsku jedinicu iduće godine.

Osim što je sporazum McLaren i Renaulta olakšao momčadi tehnički dio posla za iduću godinu, sačuvali su Fernanda Alonsa u kokpitu. Dvostruki je prvak navodno potpisao jednogodišnji ugovor, ali još nema službenog izvješća.