Max Verstappen je u ekskluzivnom intervjuu za nizozemski Ziggo Sport otkrio zašto se agresivno ponio prema Estebanu Oconu po završetku utrke.

Verstappena je ponajviše izazvala prvotna Oconova reakcija, više od ičega. Govori da Ocon nije imao pristojnosti ni da se ispriča, već mu se samo drsko smijuljio u lice, a to ga je još više razljutilo.

“Bio sam uznemiren jer nisam pobijedio i želio sam ga pitati što se dešavalo s njima, a on mi je s velikim osmijehom kazao ‘Bio sam brži od tebe’. Nije mi se ni ispričao, a ustvari me još počeo provocirati”.

“Želio sam biti pozitivno nastrojen zbog svojih mehaničara i navijača, ali kada se sve tako odvije i još mi se ni ne ispriča…”, prisjeća se.

“Ne očekujete kao vodeći da će vas udariti vozač s krugom zaostatka”, kaže Max i dodaje kako mu je drago što mu otac Jos, poznat F1 zajednici po kratkom fitilju, nije bio na stazi.

Na upit je li staro rivalstvo s Oconom kumovalo sudaru, Max je odgovorio: “On nije moj suparnik u F1. Ja sam fokusiran na sebe i ljude oko mene koje moram pobijediti”.

Max zna da mu ne trebaju konzultacije sa psihologom. “Ako mi dođu s psihologom, odmah ću ih izbaciti. Moraš čvrsto stajati uz svoja načela. Ne treba mi nitko, moj je otac iovako kao psiholog”, zaključio je.

21-godišnji Verstappen je zbog fizičkog guranja Estebana Ocona nakon utrke zaradio kaznu koju će odslužiti javnom uslugom za F1, kao što je Vettel odradio nekoliko seminara sa sucima nakon incidenta sa Hamiltonom u Baku prošle godine.