AK Delta sport ovog petka i subote napada 44. INA Delta reli. Treća postaja prvenstva u reliju nosi mnogo bodova. Prva etapa se vozi u petak, 8. lipnja, a bodovat će se kao sprint reli, dok će ostatak natjecanja biti zaseban reli.

Također, bodovat će se i za Otvoreno prvenstvo Zagreba i to kao tri natjecanja. Nadalje, bodovi će se na Delti osvajati i za ERT i Alpe Adria reli kup.

Za natjecanje se prijavilo 12 posada AK Delta Sport, no jedna je već odjavila nastup. Tonko Šarac i Tin Tomljanovic neće nastupiti zbog neodgodivih poslovnih obaveza. Visoko na listi prijava su Krisztian Hideg i István Kerék. Aktualni prvaci Hrvatske i prošlogodišnji pobjednici Delte nastupit će sa Škodom Fabiom R5 i imati startni broj 2. Među prvih 10 na listi prijava su i János Szilágyi i Alexandra Váradi s Mitsubishi Lancerom Evo IX.

Ivica Siladic i Jasna Durak s Opel Adamom R2 tražit će važne bodove za penjanje u poretku klase 3 prvenstva Hrvatske, gdje su trenutačno na trećem mjestu. Na Delti će voziti sa startnim brojem 19, dok će broj 29 imati Denis Šroler i Jasna Tomažić. Njihov je Seat Leon FR izdržao dva zahtjevna rallya ove sezone, Kumrovec i Opatiju, pa se nadamo da će i treća utrka za njih biti sretna. Za „petama“ će im u petak biti otac i kćer Zoran i Kristina Harapin, koji će na Mitsubishi Lancer Evo IX zalijepiti startni broj 30.

Sebastijan Bertol-Seb i Damir Krvar na Delti će startati kao vodeća posada PH u klasi 2. Na svojoj će Alfi 145 QV imati broj 35. Nakon problema u servisu i na brzincima opatijskog rallya, naši veterani Karl i Maria Rumpler u Zagreb stižu odlučni osvojiti važne bodove za uspon prema vrhu klase 5. I njihov je Lancer pete evolucije i dalje izbor za ovu sezonu, kažu da je brži od Evo IX kojeg su vozili prošle godine. Imat će startni broj 39. S brojem 40 startat će Janos Locher u Peugeotu 106, sa suvozačem Peterom Joszom iz AK Szepa Akse.

Vodeći u klasi 4 prvenstva Hrvatske Vladimir Poredski Puška i Marko Sivak imat će startni broj 44 na svojoj Škodi Fabiji. Posebnu pozornost u subotu ujutro posvetit će provjeri kaciga. Još dvije posade AK Delta Sport nalaze se pri dnu liste prijava. Davor Dado Preksavec i Alexandra Kovačić sa Suzuki Swiftom GTI imat će startni broj 58. Nakon brojnih problema na Deltama kroz povijest, ali i na dionici sljemenske ceste tijekom brdske utrke, nadaju se utrci bez kvarova. Marko-Oto Juricev-Martincev i Sanda Tolić imat će najviši startni broj – 68 na svojoj „peglici“. Jurit će bodove za klasu historic. Ukoliko završe Deltu, bit će vrlo blizu obrani naslova, pa će moći malo i kalkulirati u nastavku sezone.

Live timing možete pratiti na:

http://www.ak-inadelta.hr/rally_live/