Martin Kodrić i suvozač Portugalac Enrique Chaves su među favoritima treće i četvrte utrke International GT-a koje se ovog vikenda voze na GP stazi Hockenheim u Njemačkoj.

U prve dvije utrke, održane na francuskom Paul Ricardu, Martin i Enrique su zauzeli drugo i sedmo mjesto, ali su pokazali da im najviša stepenica podija nije daleko. Konkurencija je jaka i velika, ali vjerujemo da McLaren 720s u rukama 21-godišnjeg Samoborca i 22-godišnjeg vozača iz Torres Vedrasa može do prvog mjesta.

Hockenheim nije mnogo različit od staze nadomak Marseillea. Ima dugih ravnih dijelova (ne kao nekada…), ali i oštrih tehničkih zavoja gdje mogu do izražaja doći vozačke sposobnosti. International GT Open prvi put stiže na slavnu stazu. Martin ju je zadnji puta vozio u konkurenciji Formule Renault još prije tri godine.

Nekadašnje ravne dijelove staze, prekrila je šuma

Redoslijed International GT-a nakon dvije utrke: Costa (Špa) i Altoe (Ita) 23, Ramos (Por) i Crestani (Ita) 20, Kodrić i Chaves 16 bodova.

Naša Sportska TV izravno prenosi obje utrke, u subotu od 16.20 i u nedjelju od 13.50. Uvodni događaj je dosta jaka Euroformula čije će snimke Sptv prikazati sljedeći tjedan.