Marc Marquez kaže da ne razumije zašto se publika MotoGP veselila kad je pao na zagrijavanju. Priznaje da se osjećao tužno nakon tog incidenta.

Hondin vozač Marquez je pobijedio prelaskom domaćeg heroja Petruccija u posljednjem krugu, ali poslije je dočekan na podij hukanjem publike.

Marquez je na navijanje publike po padu na zagrijavanju ironično slao poljupce. Španjolski se prvak nada kako njegovi obožavatelji nikad neće učinti isto na padove njegovih rivala.

“Ovo me uistinu rastužilo. Razumijem da su mi hukali na podiju, ali da su navijali nakon što sam pao, to mi doista nije jasno”, navodi Marquez.

“Kada padnemo, to su obično brzine od 300 km/h jer pritišćemo do granice. Naši su životi u pitanju i lako se možemo ozlijediti”, upozorava.

Trostruki prvak smatra kako je pad bilo dobro upozorenje za utrku i da bude nešto oprezniji u borbi s Petruccijem.

“Da nisam pao na zagrijavanju, pao bih u utrci. U utrci sam samo slijedio Danila, vrlo smireno, možda sam imao više brzine, ali sam se uvijek kontrolirao”.

“Bio sam u momentu koji mi se činio dobar, a onda sam u zadnjem krugu bio jako spreman”.

“Kad sam tri kruga prije kraja imao priliku prestići Danila, rekao sam si: Ne želim se boriti s njim ovdje u Misanu”.

“Baš zbog toga sam ga prestigao i pritisnuo 100%. Draže mi je bilo riskirati jedan krug, nego u zadnjem zavoju”, zaključio je.

Image may contain: motorcycle

Moto3 i Moto2 utrke su održane u izuzetno teškim uvjetima, na rubu prekida. Čak su 22 vozača pala zbog količine vode na stazi. Marquez navodi da je svim vozačima u kraljevskoj klasi bilo bitno ne pasti.

“Nije nam bilo lako na početku utrke nakon što smo vidjeli dosta top vozača iz obje klase kako padaju”, iskreno će Marquez.

“Naročito je bilo teško radi pritiska što moram završiti utrku. Znao sam da ako padnem, a Dovi završi drugi ili treći, situacija će mi se zakomplicirati u prvenstvu”.

“Na kraju se ipak moraš naviknuti na ovakvu vrstu pritiska”, zaključio je Marquez.