Marquez pomeo konkurenciju strateškom odlukom! Rossijeva strana kasnila

Marquez pomeo konkurenciju strateškom odlukom! Rossijeva strana kasnila

Marc Marquez je pobjednik vrlo uzbudljive VN Češke koja se vozi na trkalištu Brno. Utrka je započela u kišnim uvjetima, ali staza se vrlo brzo sušila…

Oblaci su cijelog dana nadvijeni nad češkim Brnom i mjestimični pljuskovi su obilježili utrke u svim kategorijama. Vozači su se morali pripremiti na neizvjesne scenarije jer je pravovremena promjena motora ključna. Marc Marquez je danas to i pokazao, ranim i hrabrim prelaskom s kišnog na motor za suhe uvjete.

Ostatak družine predvođen Rossijem je ostao na stazi, ali Marquez bi u samo jednom krugu “skidao” zaostatak. Talijanova strana boksa je ponovno kasno reagirala, a Rossi još kasnije promijenio motor. Dva kruga “viška” s kišnim gumama po suhoj stazi su ga koštala vjerojatnog postolja koje je pripalo Danielu Pedrosu i timskom kolegi Mavericku Vinalesu.

Promjenjivi vremenski uvjeti, izazovna konfiguracija staze i visinske amplitude su bile recept za spektakularnu utrku. Borbe je bilo na svim poljima i vozači su nas oduševili pretjecanjima i majstorskim potezima.

Honde Marqueza i Pedrose su očekivano bile u jakoj formi po suhim uvjetima jer se Brno naziva “Hondinom” stazom. Bile su neuhvatljivi za glavne konkurente iz Yamahe. Marquez je izgradio vodstvo od preko 22 sekunde i u posljednjoj dionici utrke nije želio pritiskati.

Crutchlow je petim mjestom potvrdio napredak i nakon teškog početka sezone se vraća u formu. Uspio je pretestići vrlo dobrog Petruccija na novom Ducatiju i potom obraniti poziciju od Doviziosa koji konkurira za osvajanje naslova svjetskog prvaka.

Krug osvajača top 10 pozicija su osvojili braća Espargaro i Jonas Folger. Istaknuli bi Aleixa koji je dosta dobar dio utrke boravio na drugom mjestu jer je riskirao u istom krugu kao i pobjednik Marquez. Poslije je bio kažnjen da propusti tri vozača radi greške u boksu jer je prouzrokovao nesreću Suzukijevca Andrea Iannonea.

Sljedeća utrka se vozi za samo sedam dana na austrijskom Red Bull Ringu.