Marquez osvojio Pole poziciju za VN Češke ispred Rossija i Pedrose!

Marc Marquez je odvozio najbrže vrijeme kvalifikacija za VN Češke u tijesnoj borbi s Valentinom Rossijem i momčadskim kolegom Danielom Pedrosom.

Marquez i Honda su nastavili jako dobru formu na češkom trkalištu Brno, ali ovog puta se u igru upleo Doktor Rossi. Yamaha se poboljšala nakon uvodnih treninga i umalo ugrozila dominantnu Hondu.

Vodeća trojka je bila gotovo pola sekunde brža od prvog pratitelja Andrea Doviziosa na Ducatiju. Dovi je vozio Ducati bez novih aerodinamičkih krilaca dok mu je kolega šestoplasirani Lorenzo vozio Ducati s krilcima, kao i Danilo Petrucci.

Maverick Vinales je osvojio razočaravajuće sedmo mjesto s gotovo 6 desetinki zaostatka za kolegom Rossijem. Zabrinjavajuća je to forma jednog od favorita za osvajanje naslova, ali se nada boljem ishodu u sutrašnjoj utrci.

Marc Marquez i Valentino Rossi su izuzetno zadovoljni današnjim nastupom i motociklima, ali sutra ih očekuju zeznuti vremenski uvjeti.

Većina MotoGP vozača priželjkuje isključivo suho ili kišno vrijeme, a prema prognozi, sutra nas očekuje promjenjivo vrijeme s mjestimičnim pljuskovima.

Prava je to pozivnica za obožavatelje da vide majstore na djelu, a i moguće iznenađenje u vidu kišnih specijalista na nešto lošijim motorima.

Staza Brno je veoma zahtjevna zbog visinskih amplituda, grbave podloge na nekim mjestima i brzim zavojima. Utrka počinje u 14:00 po lokalnom vremenu.

2 KOMENTARI

    • možeš ga pratiti na sportklub TV kanalu, a na internetu je dovoljno uguglati motogp stream i ponudit će se dosta streaming-servisa.

Comments are closed.