Marquez kralj Sachsenringa, Folger heroj utrke!

marquez

Marc Marquez je nastavio impresivan niz pobjeda na Sachsenringu. Dolaskom do osme pobjede na VN Njemačke u nizu je poboljšao rekord, ali i preuzeo vodstvo u poretku vozača.

Marquez se cijelu utrku borio s odličnim Jonasom Folgerom na Tech 3 Yamahi kojeg je zasjenio kolega Johan Zarco u prvom dijelu sezone.

Izgledalo je da će se Marquez udaljiti preuzimanjem vodstva u početku utrke, ali Folger mu je bio za repom dva kruga prije kraja. Istrošenost Folgerovih guma je bila velika pa je odabrao pametnu strategiju osvajanja sigurnih i bitnih 20 bodova.

“Ovo mi je bila najteža pobjeda na Sachsenringu, ritam je bio nevjerojatan. Svi su očekivali borbu mene i kolege Pedrose. Tada se u igru ubacio Folger i morao sam pritiskati čitavu utrku. Pokušavao sam izgraditi vodstvo i držati razmak, ali Jonas je napravio odličan posao za rookija”, govori Marquez.

“Nisam smio dopustiti da mi bude blizu u zadnjem krugu. Znam da je Nijemac i da bi vjerojatno nešto pokušao”, zaključio je Marquez.

Njemačka je publika bila u transu iznenađujuće dobrom izvedbom domaćeg ljubimca Folgera. Držao je dominantnog Marqueza pod pritiskom na satelitskoj Yamahi i nije mu dao priliku za grešku.

Yamahin dvojac Vinales i Rossi su završili iza osvajača postolja Daniela Pedrose koji je vozio usamljenu utrku. Yamahe su se pak morale izboriti za bolje plasmane jer su startali iz tek trećeg i četvrtog reda.

Do danas vodeći u poretku Dovizioso nije mogao bolje od osmog mjesta s Ducatijem. U samoj završnici su ga prestigli Alvaro Bautista i Aleix Espargaro.

Sada se prva četiri vozača nalaze u samo 10 bodova razlike i odličan je preduvjet za uzbudljivi drugi dio sezone.

Sljedeća je utrka za mjesec dana u češkom Brnu jer vozačima i osoblju počinje ljetna stanka.