Iako su Mercedesovi vozači obilježili početak sezone s dvije dvostruke pobjede, šef momčadi Toto Wolff održava česte telefonske kontakte s obitelji Verstappen. Tvrdnja je to motorsportskog savjetnika Red Bulla, Helmuta Marka.

Ako Max Verstappen bude napustio Red Bull, bit će to odlazak u jednu od dvije top momčadi, Mercedes ili Ferrari. 21-godišnji Nizozemac se već drugu sezonu povezuje sa Srebrnim strijelama, a otac Jos priželjkuje da do toga dođe već naredne godine.

Dr Helmut Marko za njemački AutoBild kaže da Toto Wolff već mjesecima često zove nekoga iz obitelji Verstappen.

Prošlog je tjedna izašla informacija da Verstappen u ugovoru s Red Bullom ima klauzulu u vezi performansi. Ako mu Red Bull-Honda ne isporuči pobjednički paket, Maxu su otvorena vrata.

Iako se Red Bullu ne piše dobro na tom polju, osim u Monaku ili Meksiku, savjetnik Marko je opušten jer vjeruje da će napraviti dobar posao s Hondom. “Ako mu napravimo bolid za osvajanje svjetskog prvenstva, ostati će. Nisam uopće zabrinuti”, kazao je Marko.

Početak sezone za nove partnere je obilježio manjak konjskih snaga, ali i dječje boljke novog RB15. U Australiji su osvojili postolje, a u Bahreinu bili nadomak.

Na testiranju poslije VN Bahreina su navodno puno naučili: “Testiranje je prošlo jako dobro i dobili smo na uvid nove podatke. Istaknuli smo probleme koje smo imali tokom trkaćeg vikenda i koncentrirali se oko donošenja konkretnih odluka i akcija”, zaključio je Marko.