Moguće je da uskoro vidimo Williamsovu postavu u posve ruskom izdanju. Lance Stroll je na izlaznim vratima, a Sergeyu Sirotkinu bi se navodno trebao pridružiti jedan od sunarodnjaka, Nikita Mazepin ili Artem Markelov.

19-godišnji Kanađanin Stroll je na korak do prelaska u novu momčad Force Indije koju mu je kupio otac tokom ljetne stanke. Momčad je bila na rubu financijskog ponora, ali je Stroll sa skupinom investitora uspio spasiti.

“Bespogovorno je da će Lance kad-tad napustiti momčad i ići u Racing Point Force Indiju”, govori njegova šefica Claire Williams, ali i dodaje kako nije sigurna kad će se odlazak točno dogoditi.

Iako im se u slučaju Strollovog odlaska otvara mogućnost za zaposliti talentiranog i već iskusnog Estebana Ocona, takav scenarij nije vjerojatan. Razlog je što Williams traži novac, a nude im se dva ruska kandidata spremna izdašno platiti za slobodno mjesto.

F2 vozač Artem Markelov je nedavno odradio prvi F1 test na Hungaroringu s Renaultom. Optimističan je i vidi se na F1 gridu kad mu se otvori prilika: “Nadam se da će obratiti pozornost na mene i dati mi priliku”, kazao je tada Markelov novinarima.

U međuvremenu se i GP3 vozač Nikita Mazepin zainteresirao za ulazak u F1. Na nedavnom treningu u Hungaroringu, vozio je Force Indiju. Mazepinov otac Dmitriy ima jake veze s ruskom kemijskom tvrtkom koja se natjecala za kupnju Force Indije tako da skupljanje sredstava ne bi trebalo biti problem.

Williams na kraju sezone gubi naslovnog sponzora Martini s kojim surađuju od 2014. godine. Deficit će vrlo vjerojatno zakrpati plaćenim vozačem dočim Stroll napusti momčad.

Miljenik pratitelja sporta Poljak Robert Kubica će najvjerojatnije još jednom ostati bez trkaćeg mjesta.