Marchionne Libertyu: Odmaknite se i dopustite nam raditi F1 bolide

carey marchionne

Predsjednik Ferrarija Sergio Marchionne je u zadnjem obraćanju rekao Liberty Mediji da se odmaknu i dopuste Ferrariju izradu F1 bolida.

Marchionne se ne slaže s politikom i pravilima Libertya za 2020. godinu i već je zaprijetio kako bi legendarna momčad iz Maranella mogla napustiti Formula 1 prvenstvo.

Marchionne pak vjeruje da bi se kompromis trebao pronaći: “Želimo čistu zaštitu DNA ovog sporta. Ne želimo razvodnjenu trkaću seriju zbog komercijalnih i zabavnih faktora”, kazao je na najpoznatijem sajmu automobila u Ženevi.

“Mi smo uključeni u rad s tehničke strane, dok ne vjerujem da Liberty razumije sve stvari u vezi sporta. Pustite nas raditi jer ako se jedan tim ne možemo razlikovati od drugog, kao mi i Mercedes, onda ćemo raditi nešto drugo”, kaže Marchionne.

Na upit je li bilo bolje za vrijeme vladavine Bernije Ecclestona, talijanski Kanađanin je rekao: “Vidio sam jutros Bernija. Ne znam. Liberty se komercijalno posvetio F1 i shvatio je posao jako ozbiljno, ali Bernie je imao unikatnu snagu i nije se zadirao u tehničke stvari”.

Marchionne je opušten kad su u pitanju Ferrarijeve šanse za osvajanje naslova u 2018. “Ovo je zasigurno najtiši početak otkad sam došao na vodstvo tima 2014. godine. Momci drže stvari pod kontrolom i posloženi su nam uvjeti da budemo pobjednici 51 posto utrka ove sezone”.

Unatoč obećanjima kako bi uskoro mogli vidjeti Ferrari u Formuli E, Marchionne je opovrgrnuo ulazak. “Kategorija je još presmiješna za gledanje na TV-u sa svim onim promjenama bolida”.

“Misli smo da bi to bilo za Alfa Romeo, ali mislim da još nismo spremni za pregovore. Ne odgovara nam tehnologija”.

Pojavile su se i najnovije špekulacije o brendiranju američkog Haasa u Maserati. Marchionne je o tome kazao: “Razmišljali smo o tome, ali prvo bismo željeli vidjeti kako ide Sauberu i Alfi”, zaključio je šef Ferrarija.