Bivši F1 vozač Pastor Maldonado kaže da nije umjesno raditi usporedbe između njega i Verstappena.

Maldonado je osim pobjede na VN Španjolske 2012. godine postao poznat zbog učestalih incidenata s drugim vozačima. Nakon što je Max Verstappen loše započeo sezonu 2018, započele su usporedbe s venecuelanskom zvijezdom.

Verstappen je u svim dosad odvoženim utrkama imao incidente, od kojih su tri uključivala i druge vozače. S Hamiltonom se zakačio u Bahreinu, Vettelom u Kini i spektakularno sudario s kolegom Ricciardom u Azerbajdžanu s čime je potvrdio reputaciju vozača sklonog nesrećama!

Pastor Maldonado je začudo prvi povukao okidač i stao u svoju obranu: “Max je fantastičan vozač, ali još uvijek jako mlad i normalno je da griješi”.

“Njemu još nedostaje iskustva, a bilo kakva usporedba sa mnom nije umjesna”, ističe Maldonado.

Maldonado je izgubio F1 sjedište na kraju sezone 2015 i kolapsa glavnog sponzora. Na njegovo je mjesto došao Kevin Magnussen u novooformljenom Renaltovu timu.

Pobjednik VN Španjolske iz 2012. kaže da se vjerojatno neće vratiti na mjesto zločina. “Nemam više nikakvih sponzora i financijske podrške iz svoje zemlje, kao što je bio slučaj prije”, govori Maldonado.

“Situacija u državi je izuzetno teška, toliko teška da ne mislim kako može biti gore. Vjerujem da će se stanje uskoro popraviti”, zaključio je temperamentni 33-godišnjak.

Maldonado je ovog vikenda vozio 6h Spa WEC serije u DragonSpeed LMP2 timu. Osvojio je šesto mjesto u kategoriji i 11. u sveukupnom poretku.