Kevin Magnussen brani svoj agresivni stil vožnje jer je on jako bitan u ultra-kompetitivnom okruženju borbe u za vrh sredine poretka.

Magnussen je dobio 10 sekundi kazne zbog kontakta s Pierrom Gaslyem pri visokoj brzini na restartu VN Azerbajdžana. Toro Rossov vozač je bio jako uznemiren zbog Magnussenova poteza pa ga je nazvao “Najopasnijim vozačem na gridu”.

Magnussen pak drži svoje viđenje incidenta i kaže da će nastaviti braniti svoju poziciju, makar po cijenu vlastitog života.

“Žestoko se utrkujem. U situaciji u kakvoj se nalaze momčadi u sredini poretka, nitko ti ne garantira da ćeš osvojiti bodove. Tako da ponekad jednostavno nemaš što za izgubiti”, kazao je Danac za Reuters.

“Možeš dobiti kaznu ili izgubiti prednje krilo, ali iovako nemaš što za izgubiti ako si 11. u poretku. Jednsotavno moraš riskirati”, objašnjava.

“Ponekad moraš biti puno agresivniji kad se boriš u sredini poretka nego naprijed, a ja ne pristajem na kompromise!”, kaže Magnussen.

“Dajem sve od sebe i spreman sam umrijeti u bolidu. Neću se suzdržavati i žrtvovao bih se ako treba”.

“Kada stavim kacigu i utrkujem se, to mi u taj trenutak predstavlja sve na svijetu. Volim svoju obitelj i vjerujem da ima puno toga za činiti u životu, ali kad sam u kokpitu, ništa drugo za mene ne postoji”, jasan je KMag.

Magnussenov bi stil prema njegovim riječima promijenilo samo šansa da osvoji naslov svjetskog prvaka.

“Ako se borite za prvenstvo, to je onda duga igra. Morate mijenjati pristup i da se borim za naslov, sigurno se ne bih utrkivao na ovaj način”, zaključio je 25-godišnjak.