Liberty Media želi kupiti prava na MotoGP!

Dorna službeno nije na prodaju, ali su privukli interest Liberty Medije, najmoćnije sportske korporacije koja u svoj portfelj želi priključiti i MotoGP.

Liberty Media se namjerava širiti i u razgovorima je s Britanskim fondom Bridgepoint oko preuzimanja Dorne, ali nisu jedini. Velike investicijske kompanije CVC i KKR su također zainteresirane, iako Dorna zasad nije prodaju.

Vlasnik F1 Liberty Media je procijenjena vrijednost na 18.2 milijardi dolara, a preuzeli su F1 prava od Bernija 2017. za 8 milijardi dolara. Sport od tada doživljava pravi financijski procvat, naročito glede sponzora.

Dornin šef Carmelo Ezpeleta je prokomentirao glasine: “Potvrđujem glasine, ali bih želio znati tko ih širi”, kazao je za talijanski medij La Repubblica.

“Svakog dana primim više poziva od kreditnih instituacija koje me pitaju je li istina da prodajemo. Trenutno je 20% Dorne pod vlasništvom njenih radnikam 39% je od Bridgepointa, a 38% od Kanadskog javnog fonda. Svašta se može dogoditi, ali još ništa nije”, zaključio je Ezpeleta.

Komentiraj

Please enter your comment!
Please enter your name here

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.