Lance Stroll je čini se na putu za Force Indiju dogodine. Razlog je što mu otac Lawrance najvjerojatnije kupuje F1 momčad Force Indiju.

Multimilijunaška obitelj Stroll je prema njemačkom Auto Motor und Sportu već kupila momčad smještenu nadomak Silverstona.

Force India je unatoč impresivnim sportskim rezultatima posljednjih sezona u velikim problemima zbog sudskog progona i bankrota vlasnika Vijya Mallye. Za njega Indija već nekoliko godina traži izručenje zbog propasti i duga avio-kompanije Kingfisher od Velike Britanije, ali ne uspijeva.

Vijest o Strollovoj kupnji momčadi dolazi netom po završetku VN Njemačke. On je spasitelj ne samo momčadi već i novog vlasnika Formule 1, američke Liberty Medije.

Naime, prema Concorde ugovoru, na startnoj rešetki treba biti najmanje 20 bolida. To bi u slučaju propasti Force Indije bilo neizvedivo, osim ako neke od tvorničkih momčadi ne uvedu treći bolid što bi bilo ravno neregularnosti prvenstva.

“Još nije jasno je li osigurao većinski paket ili je u potpunosti kupio momčad”, stoji u izvješću njemačkog magazina.

Uz kanadskog multimiljunaša, interes za Force Indijom su iskazali veliki sponzori BWT i energetsko piće Rich Energy.

O špekulacijama se oglasio i vlasnik momčadi Mallya: “Nećete vidjeti nikoga kako se šeta oko Force Indije s natpisom ‘ZA PRODAJU’. Sve što mogu zasad reći je da kad vjerodostojna ponuda bude na stolu, sjest ću za stol s ostalim dioničarima i raspraviti”, zaključio je Mallya.