Novi vozač McLarena, odlični mladi Britanac Lando Norris, kaže da je novi bolid skroz drugačiji od prošlogodišnjeg. Smatra da se situacija i raspoloženje unutar momčadi definitivno poboljšalo.

Podbačaj McLarena u sezoni 2018 je jako prodrmao momčad. Na novom su bolidu stoga započeli bitno ranije, a na prvom testu ove sezone su pokazali ohrabrujuću brzinu i formu.

Novak u F1, 19-godišnji Norris, je drugog dana odvozio drugo najbrže vrijeme, što je najbolji McLarenov rezultat proteklih godina na predsezonskim testiranjima gdje su se često mučili.

Novi McLarenovac Carlos Sainz dijeli mišljenje s kolegom Norrisom u vezi McLarenova bolida i može biti zadovoljan razvojem situacije.

Norris vjeruje da McLaren još ima prostora za popravak i unaprjeđenje. “Ovo je skroz drugačiji bolid od onoga iz prošle godine. U globalu je puno drugačiji što se tiče aerodinamike”, kaže Norris.

“Puno smo stvari poboljšali na autu, ali vjerujem da nas još dosta posla očekuje. Imamo mnogo toga za naučiti iz prošle dva dana testa kako se što bolje pripremili za prvu utrku”.

“Teško je kazati jesu li neki stari problemi riješeni jer još ima stvari oko kojih se malo mučimo. Bolid nije savršen, ali ja i Carlos smo poprilično zadovoljni kako se stvari zasad razvijaju”, dodaje.

Norris napominje kako je McLaren ovog tjedna eksperimentirao razne postavke kako bi otkrili moguće slabosti novog McL34.

“Uvjeren sam da ćemo kad-tad naletjeti na neke probleme pa smo zato i testirali razne postavke kako bi sve odradili tokom ovih dana. Nadam se da ćemo ih sve dokučiti do Australije. Bilo bi loše da nam se odjednom pojave, a da znamo da smo se mogli bolje pripremiti i poraditi oko njih”, objašnjava.

Norris smatra da se raspoloženje i samopouzdanje u McLarenu bitno popravilo. Izvršavaju planirane zadatke i plasiraju se pri vrhu tablice na kraju dana.

“Vidim motivaciju na licima svih ljudi. Način na koji rade kao grupa je obiteljski. Mislim da idemo u pravom smjeru. Svi su jako motivirani i uporno rade na momčadskom oporavku”, zaključio je Norris.